Sıkça Duyulan Parfüm Kavramları Nelerdir?

21-01-2021

Orjinal Parfüm

 

 Adından da belli olacağı üzere, orijinal parfum barkodu bulunan ve gerçek olarak nitelendirilen parfümler olmaktadır. Yani taklit ya da hasarlı ürünler değildir. Orijinal parfümler, diğer parfüm çeşitlerine göre daha uzun süre kalıcı olmaktadır. Ayrıca aroma ve nota olarak kolaylık ile orijinal olmayan parfümlerden ayrılabilirler. Bu yüzden parfüm seçimi yaparken orijinal ürünlere yönelmek aslında sanılanın aksine bize daha çok kazanç sağlayacaktır.

 

 Outlet Parfüm

 

 Parfüm sevenlerin bir diğer merak ettiği konuda outlet parfum olmakta. Outlet parfümlere biraz daha mesafeli yaklaşılmasının sebebi ise bu parfümlerin orjinal olmadığı düşüncesidir. Orjinal parfümlerin outlet ürünleri de orijinal ürün olarak nitelendirilmektedir. Fakat outlet ürünler fiyat olarak daha uygun olması ile bilinmektedir.

 

 Bunun sebebi ise, outlet ile orijinal ürünler arasında bir takım farklar bulunmasıdır. Bilinen en büyük farklar ise, ambalaj ve şişe üzerinde meydana gelen ufak hasarlar olmaktadır. Ürünler aroma ve nota olarak aynıdır. Fakat şişelerinde ve kutularında defolar, zedelenmeler mevcut olabilmektedir. Bu ürünler rafa bu şekilde koyulamaz. Bu durumda markalar ürünü imha etmek yerine daha uygun fiyatlar ile tüketici ile buluşturur.

 

 Tester Parfüm

 

 Bir diğer en çok merak edilen parfüm ise tester parfum olmaktadır. Tester parfümler markaların denenmesi için raflara koyulan parfümleri olmaktadır. Şişe olarak farklılık gösterebilseler bile kullanılan parfümler orijinaldir. Ortalama 3/1 fiyatına satılan tester parfümler fiyatından dolayı kullanıcılar tarafından tercih edilebilmektedir.