Tester Ve Orjinal Parfümler

05-01-2022

 Tester Parfümler

 

 Parfümler gündelik hayatımızda en çok kullandığımız koku türlerinden bir tanesidir. Parfüm alırken dikkat ettiğimiz birçok püf noktalar vardır. Ama bu püf noktalardan en önemlisi bir parfümü almadan önce denemek yani test etmektir. Parfüm kokusunun kendimize yani tarzımıza uyup uymadığını parfümleri almadan önce deneyerek anlayabilir. İşte bu almadan önce denediğimiz parfümlere ise tester parfüm denilmektedir.

 

 Tester parfümler koku firmaları tarafından müşterilerin kokuları deneyebilmesi adına üretilmektedir. Firmalar tarafından hazırlanan bu tester parfümler tüketiciye ücretsiz olarak sunuluyor. Aslında bir nevi üretici tüketicinin almak istediği ürünü bilmesini sağlayarak hızlı alım yapmasını sağlamaktadır. Tüketici parfüm seçimi yapmadan önce tester parfümler ile istediği seçimi yapabilmektedir.

 

 Tester Parfümler Orjinal mi?

 

 Birçok firma tester parfümler konusunda orjinal parfümler tercih etmektedir. Genellikle boyut olarak orjinal parfümlerden daha küçük tercih edilmesinin sebebi ise maliyetidir. Tester parfümler orijinal parfüm kokuları ile aynı kokuya sahiptirler. Tek farklı daha küçük miktarda olmalarıdır.

 

 Kalıcı Parfümler

 

 İnsanlar parfüm tercihi yaparken kalıcı olmalarına büyük önem göstermektedir. Eğer parfüm alacaksanız kalıcı parfüm tercih etmeniz kullanım açısından daha uzun sürecektir. Kalıcı parfümlerin kokusu vücutta durdukça değişmektedir. Bir parfümün kalıcılığını anlamak için vücuda sıktıktan yarım saat sonra değişen nota kokularını hissetmektir.

 

 Kalıcı parfümler genellikle EDP parfümler olarak bilinmektedir. EDP parfümlerde alt notalarda ki kokular daha güçlü olduğu için parfüm kaldıkça daha da derinleşir ve daha farklı bir kokuya dönüşebilir.

 

 Orjinal Parfümler

 

 Orjinal parfümlerin kalıcılık süresi oldukça uzundur. Hatta kıyafetler üzerinden günlerce kalabilmektedir. Üretim açısından oldukça zahmetli olan orjinal parfüm türleri bitkilerin kendilerinden ya da esans yağlarından elde edilebilmektedir. İçerik olarak gerçek bitkiler kullanıldığı için orijinal parfümler hem daha uzun ömürlü hem de daha kalıcı bir şekilde tüketilebilmektedir.

 

 Orjinal kokulu parfümlere tester parfümler ile de ulaşılabilmektedir. Tester parfümler tamamen orjinal içeriklere sahip olduklarından kimi tüketiciler boyutu büyük olan orijinal tester parfümleri tercih edebilmektedir. Hem maliyet açısından hem de kullanım açısından daha avantajlıdır.