Tester Parfüm Alışverişinde Nelere Dikkat Edilir? Püf Noktaları Nelerdir?

04-05-2021

Tester parfüm, orijinal parfümlerle boyut olarak aynıdır. En çok tercih edilen tester parfümlere buradan ulaşabilirsiniz. Deneme ürünü olarak satışa sunulan parfümler orijinal parfümle aynı kalitededir. Fakat şişenin bulunduğu kutusu basit olduğundan fiyatı uygundur. Şişe içerisindeki koku orijinal kokuyla aynıdır. Kokunun kalıcılığı ve etkisi de aynı özelliktedir. Kadın ve erkek parfüm markaları tasarladıkları kokular için tester ürün üretmektedir.

Kadınlar ve erkekler için özel olarak tasarlanan kokular farklı markalar tarafından üretilerek satışa sunuluyor. Markalara ait orijinal kokular ise yüksek fiyatlı olabiliyor. Kullanıcılar daha uygun fiyata parfüm almak istediğinde ise tester parfümler satışa sunuluyor. Üretilen ürünler genellikle deneme amaçlı satışa sunulur. Parfüm satışı yapan mağazalarda parfümü tanıtmak amacıyla deneme ürün olarak kullanıma sunulmaktadır.

Tester Parfüm Özellikleri

Tester parfüm nedir, neden kullanılır? Tester olarak satışa sunulan parfümler marka tarafından üretilmektedir. Parfümlerin genel özellikleri:

  • Şişe boyutu aynıdır. 
  • Orijinal kokuyla hiçbir farkı yoktur
  • Kalıcı ve etkili kokuya sahiptir. 
  • Fiyat olarak daha uygundur.
  • Kıyafetlerde leke bırakmaz.

Tester olarak satışa sunulan parfümler, güvenilir yerlerden alındığı sürece sürece herhangi bir sorun oluşturmaz. Orijinal tester parfüm alışverişinizi her zaman yapabilirsiniz. Daha uygun fiyata satışa sunulan parfümler pek çok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.

Tester Parfüm Siparişi

Tester olarak kullanıma sunulan parfümleri alırken dikkatli olunmalıdır. Satıcının geçmiş satışları incelenmeli ve güven veriyorsa alınmalıdır. Her marka için farklı adette deneme ürünü bulunmaktadır. Toptan alımlarda fiyatlar daha uygun olacağı için parfüm satıcıları kazanç sağlamaktadır.

Tester olarak kullanıma sunulan parfümler deneme amacıyla üretilmişlerdir. Tester kokular orijinal kokularla aynıdır. Sadece kutuları basittir. Tester kokulara aynı zamanda deneme kokular demek doğru olacaktır. Genellikle parfüm satışı yapan mağazalarda parfümleri tanıtmak amacıyla denenmesi için kullanıma sunulur. Fakat bazı parfüm kullanıcıları orijinal parfümleri yüksek fiyatlı bulduğu için tester koku almaktadır.

Tester kokular, bir parfümün kokusunu anlamanızda size yardımcı olabilir. Kokunun kalıcılığı ve etkisi orijinal kokuyla aynıdır. Kadınlar ve erkekler için farklı markalara ait tester kokular üretilmektedir. Parfüm kullanıcıları kokunun gün boyu kalıcı olmasını ister. Parfüm tester olarak satışa sunulduğunda ise aynı kalıcılık devam eder. Her parfümün notaları farklıdır. Farklı notalardan bir araya gelen parfümler EDT veya EDP olarak satışa sunulur. EDT parfümlerin kalıcılığı ve etkisi EDP parfümlere göre daha düşüktür. Yüksek kalıcılık için EDP parfümler tercih edilmelidir. Tester parfümler hem EDP hem de EDT çeşitleriyle satışa sunulmaktadır. Parfüm şişeleri orijinal şişenin küçük boyutudur. Markalara ait parfümleri daha uygun fiyata almak isteyen kullanıcılar tercihini tester parfümlerden yana yapmalıdır.