Parfümün Günümüze Evrimi Nasıl Oldu

21-01-2021

Orijinal Parfüm Nedir?

 

 Kelime anlamından da anlaşılacağı gibi orjinal parfüm gerçek koku esanslarıdır. Kullanıcı kapasitesi oldukça fazla olan bu parfümler piyasada oldukça yüksek fiyat ile satışa sunulmaktadır.

 

 Outlet Parfüm Nedir?

 

 Orijinal parfümlerin satış fiyatlarının yüksek olması sebebiyle outlet parfümler alternatif olarak piyasada yerini almıştır. Outlet parfüm orijinal parfümlerin indirimli fiyatlı olanlarıdır. Marka, kalite ve kalıcı olması bakımından bir farkı yoktur. İndirimleri takip ederek bu parfümlere ulaşabilir ve bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.

 

 Tester Parfüm Nedir?

 

 Tester parfümler orijinal parfümlerin küçükleridir. Mağazalarda kapakları açık bir şekilde en ön sırada bulunur. Bunun amacı parfümü o anda denemenizdir. Parfümü denerken bilekte denemeniz alerji testi yapmanızı da sağlamış olacaktır. Ayrıca tester parfüm denemek amaçlı üretilir. Bu sebepten para ile satılamazlar.

 

 Parfüm Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 Beğendiğiniz ürünü mutlaka ilgili markalardan veya kozmetik mağazalarından almalısınız. Tester parfümü deneyip kokusunun teninizle uyumlu olduğuna karar verdikten sonra satın alabilirsiniz.

 

 Parfümlerin Kalıcılığı

 

 Kalıcı parfüm anlayışı gerektiği noktada tazelemekten gelir. Yaz aylarında parfümler sıcaklık sebebiyle daha çabuk uçacağından 2 saatte bir tazelemeniz gereklidir. Kış aylarında serin havanın hakim olması parfümün daha uzun süre kullanımına elverişli olacağından 4 saatte bir tazelemeniz kalıcı bir koku elde etmenizi sağlayacaktır.