Parfüm Seçimi Hakkında

21-01-2021

 Parfüm Seçimi Nasıl Olmalı?

 

 Parfüm seçerken özellikle orjinal parfüm olmasına dikkat etmeliyiz. İçeriğinde kullanılan kimyasallar açısından orjinal olmayan parfümler ciltte egzamadan, kansere kadar birçok hastalığa sebebiyet vermektedir. Kokunun kalıcı olması adına cilde sıkılan parfümler mutlaka orjinal ve bakanlık onaylı olması gerektiği unutulmamalıdır. Yine mevsimsel geçişlere uygum olarak, hafif ya da daha kalıcı olması adına odunsu kokular seçilebilir.

 

 Parfüm Kullanımı nasıl Olmalıdır?

 

 Parfümler abartılı derecede tüketilmemelidir. Üzerimize boca ettiğimizde daha kalıcı kokacak diye bir durum yok. Parfümü kullanırken özellikle bileklerin iç taraflarına, kulak altına, dirsek iç taraflarına sıkıldığında daha etkili kokması sağlanacaktır. Bu şekilde daha fazla kalıcı olduğu kanıtlanmıştır. Temiz olmayan bir tene sıkılan parfümler daha kötü bir kokuya neden olacaktır. Bu yüzden kişisel hijyen göz önünde bulundurularak kullanılmalıdır.

 

 Orjinal parfümlerin fiyatlarından yakınanlar için outlet parfüm daha uygun fiyatlara satılmaktadır. Parfüm seçimi yapılırken üzerimizde denemek için tester parfüm hem bize koku hakkında fikir verirken hem de tenimizde nasıl bir etki bıraktığını öğrenmiş oluruz.