Parfümler Ve Kokuları

07-03-2022

Parfüm Çeşitleri

 

 Parfüm çeşitleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Genel olarak; bir parfümü satın alacağınız zaman; ten renginize ve cilt tipinize uygun olan parfümleri tercih etmelisiniz. Seçeceğiniz parfüm ile aynı özelliklere sahip, tester parfüm size en doğru yolu gösterecektir. Tester parfümler her ten renginde ve cilt tipinde farklı bir kokuya sahip olmaktadır. Böylelikle orjinal parfüm almadan önce en doğru yöntemi denemiş oluyorsunuz.

 

 Ayrıca parfüm seçiminde dikkat etmeniz gereken bir nokta da içerikleri olmalıdır. Cildinizde alerjik bir reaksiyon gösteren bir madde olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Bu bağlamda alacağınız parfümün notalarına bakarak size uygun olup olmadığını anlarsınız.

 

 Parfüm Kokuları ve Özellikleri

 

 Parfüm alırken bilmeniz gereken bir nokta da kokunun kalıcı olup, olmadığını anlamak olacaktır. Bunun için ilk bilmeniz gereke nokta parfümün üst notaları yani tepe noktasıdır. Tepe noktası parfümü sıktığınız anda aldığınız ilk koku anlamına gelir ve 2 veya 3 dakikada uçarlar. Bunun dışında orta nota etkisi denilen koku da birkaç saat süren ve cildinize yerleşen kokulardır. Diğer bir koku türü alt kokudur. Alt koku da ciltte son kalan ve alacağınız parfümün kalıcılık özelliğine göre değişen bir kokudur.

 

 Parfüm Kullanmanın Önemi

 

 Bir insanın kullandığı parfüm oldukça önemli bir özelliğe sahiptir. Orjinal veya tester parfümler; diğer insanların hafızlarında çok güçlü bir biçimde yer etmektedir. Kullanılan parfümler insanların adeta imzası haline gelmiştir. Kişiler parfüm seçimlerinde orjinal veya tester; her iki çeşitte de kendi imzasını bulmak iter. Amaçları tamamen tenine, duruşuna en uygun parfümü seçmektir. Bunun için de her iki seçeneği de denemekte fayda vardır. Kalıcı ve kaliteli koku orjinal parfüm kadar bazı durumlarda tester parfümlerde de aynı özelliktedir. Bu yüzden seçim yaparken mutlaka kendinize uygun kokuyu seçmelisiniz.