Outlet Parfüm Ve Tester Parfümün Ne Gibi Farkları Var?

21-01-2021

Tester Parfüm İle Outlet Parfüm Arasındaki Fark Nedir?

Tester parfüm ile outlet parfüm orijinal parfümlerdir. Ancak tester parfüm alıcının parfümü test etmesi için yani denemesi için şişelenmiş parfümdür. Üzerinde ‘satılmaz’ yazısı bulunur. Tester parfüm, orijinal parfüm şişesinde değildir. Outlet parfüm de orijinal parfümdür ancak parfüm şişelenir ya d kutulanırken hata, özür oluşur. Bu hatalı durumdan dolayı outlet parfüm uygun bir fiyata, ucuz bir fiyata satılır. Tester parfüm ve outlet parfümün arasındaki farklar budur.

Parfüm Nasıl Kullanılırsa Kalıcı Parfüm Olur?

Parfümün en doğru kullanma zamanı duş sonrasıdır. Çünkü kan dolaşımı sıcak sudan sonra hızlı akmaya başlar. Dolayısıyla hızlı kan dolaşımından dolayı vücut ısısı yükselir. Bu yüzden koku daha iyi kalır ve aynı zamanda parfümün kokusu değişmez.

Parfümün kalıcı parfüm olması için şu şekilde kullanılmalıdır:

  • Temiz vücuda parfüm kullanılır.
  • Parfüm kulak arkasına sıkılır.
  • Dirsek ve diz arkalarına sıkılır.
  • Temiz saçlara sıkılır. En iyisi parfümü havaya sıkın ve aşağı doğru akan parfümün altına girin. Saçlar bu şekilde parfümlenir.
  • Elbiseye sıkılır.
  • El bilek içlerine sıkılır. Ancak parfümü sıktıktan sonra bilekler birbirine sürtülmemelidir. Çünkü sürtünme koku moleküllerini bozar.

Parfümün kalıcı parfüm olması için belli aralıklarla parfüm sıkılmalıdır. Çünkü mevsim ve havanın nem derecesi parfümün kalıcılık olma süresini belirler. Örneğin mevsim yaz ise ve hava sıcaksa parfüm çabuk uçar. Bu yüzden 1-1,5 saatte bir parfüm yenilenmeli tekrar tekrar sıkılmalıdır. Havada nem derecesi fazla ise parfümün kalıcı olma süresi uzar. Dolayısıyla 2-3 saatte bir parfüm yenilenmelidir. Kış aylarında ise parfüm 3-4 saatte bir tazelenmelidir. Çünkü kış mevsiminde parfümün uçması için gerekli sıcaklık yoktur.  Görüldüğü gibi kalıcı parfüm olması için parfümün zaman zaman yenilemesi gerekir.

Parfümü Nerede Saklamalı?

En ideal yer buzdolaplarıdır. Çünkü yeterince soğuk ve karanlık bir yerdir. Nemsiz, soğuk ve karanlık yerler parfümün tazeliğini korur. Tıpkı kahveyi saklamak gibi.EDP, EDT parfümlerin ömrü 3 yıldır. Çünkü aromaları, yağları yoğundur.  Parfümün rengi ve kokusu değişmişse atılmalıdır. Çünkü parfüm bozulmuştur artık.