Orjinal Tester Parfüm Nedir

21-01-2021

Bazen kokunuz sizinle ilgili birçok şeyi sizden önce anlatabilir. Seçtiğiniz kokunuz bir nevi imzanızdır. Parfüm seçimi yaparken içerisinde bulunan notalarına da dikkat etmek gerekir. Kullanılan parfümler insanların yaşantısı, iç dünyası, beklentileri, hayata bakış açısı ve daha birçok konuda ipuçları verir. Teninizle uyumlu parfüm seçimi kadar, kalitesi, fiyatı ve en önemlisi orijinalliği de önemlidir. Orijinal tester parfümler içerik olarak tamamen orjinal parfümler ile aynıdır, parfüm seçimi yapılmadan önce  onların deneme numuneleridir. Yani Tester Parfüm = Orijinal Parfüm diyebiliriz.

 

Tester Parfüm ile Orjinal Parfüm arasındaki Fark Nedir? 

 

Orjinal yani bir diğer deyimle gerçek tester parfümler orijinal parfüm kutularında olmazlar. Orjinal tester parfümler için özel olarak hazırlanmış tester kutusunda olurlar ve bu kutular orjinal parfüm kutularına göre daha basit, gösterişsiz  ve sadedirler.Bu parfüm kutularının üzerinde tester, testeur, demoware, demonstrasyon testeur, not for sale gibi uyarı yazıları bulunur. 

Parfüm markalarına göre kutuların üzerinde yazılan yazılar dilleri açısından farklılık gösterebilirler.Orjinal Tester parfümlerin şişesi tester olmayan orjinal parfümlerin şişeleri ile bire bir aynıdır, şişede herhangi bir fark yoktur. Aralarında ki tek fark sadece şişe üzerinde veya alt kısmındaki etiketlerinde aynen kutunun üzerindeki gibi tester olduğunu belirten uyarı yazılarıdır.Orijinal tester parfüm gerçek parfümün aynısıdır demiştik. Bir tester parfümün orijinal tester parfüm olduğunu anlamak için dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

-Parfüm şişesinin orijinal şişeyle birebir aynı olması gerekir.

-Sıkıldığı zaman acı ve buruk bir kokusunun olmaması gerekir.

-Parfümün sıkıldığı yerde renk veya leke bırakmaması gerekir.

Orjinal Tester Parfüm Nereden, Nasıl Alınır?

 

Tester olarak kullanılan parfümlerin gerçek olup olmadığının anlaşılması için tester parfümün orijinal parfüm satıldığına emin olunan bir mağazadan çıkmış olması gerekir. Orjinal tester parfümler, kozmetik satan zincir mağazalara veya parfümerilere dağıtımı yapan distribütör firmalar tarafından test ettirilme amaçlı ücretsiz verildiği için satılamaz. Bu satış noktalarının bu tester parfümleri satma yetkileri yoktur.Ancak diğer bir yandan,  bazen stok bitirmek isteyen veya kapanmak üzere olan kozmetik ve parfüm satış mağazaları ile bu mağazalara tedarik sağlayan distribütör firmalar tester ürünleri biraz daha uygun fiyatla satabilirler. Ancak bu parfümler satış  fiyatları uygun olduğu için genellikle satışa çıktığı an çok çabuk  tükenir.

Günümüzde tester parfüm satan birçok farklı markalarda web sitesi bulunmaktadır. Fakat tester parfüm satışı yaptığını söyleyen bazı bilinmeyen firmalar web sitelerinde gerçek olmayan parfümlerin satışını gerçekleştirmektedir.Günümüz şartlarına bakıldığında, parfümler fiyatlar açısından oldukça bütçeyi zorlar durumdalar, durum  böyle olunca da tester parfümler kurtarıcı olabiliyorlar. Tester parfümler zaten orijinal parfümlerden daha ucuz olan parfümler olarak bilinmektedir. Daha da ucuz  ve nerede üretildiği belli olmayan tester parfümlere itibar etmeyiniz. Bu sebepten güvendiğiniz ve tanıdığınız sürekli alışveriş yaptığınız kullanırken hiçbir rahatsızlık yaşamadığınız yerlerden temin etmenizde fayda var. Bir diğer konu ise tester almadan önce iyi bir marka olmasına da dikjat ediniz, bilinmedik  markalara itibar etmeyiniz. Çünkü ucuz ve kalitesiz üretilmiş parfümler cilt sağlığınız başta olmak üzere çeşitli hastalıklara sebebiyet verebilirler.