Kendi Kokumu Nasıl Bulurum?

16-05-2023

Parfümlerin etkileri düşünülenden çok daha fazlasıdır. Bu sebeple parfüm sektörü oldukça canlı ve bol çeşitlilik gösterir. Parfüm markaları arasında yapılan seçimlerin detayına inildiğinde kişilerin karakteristik özellikleri, mevsimsel faktörler, ruh halleri gibi durumlar öne çıkmaktadır.

İmza kokunuzu bulabilmek ve o kokuyla hatırlanmak istiyorsanız doğru parfüm seçimi yapmalısınız. Sizde ne his uyandırdığı, nasıl bir etki bıraktığı ve ne kadar süre kalıcılık sağladığına dikkat etmelisiniz. Parfüm önerileri arasında baharatlı, çiçeksi, odunsu ve meyveli notalara sahip parfümler arasından en uygun olana karar vermek için rastgele bir parfüm satın almamalı, sabır göstererek tüm detayları incelemelisiniz. Sizler de kendi kokunuzu bulabilmek için aşağıda verilen hususlar üzerinde durabilirsiniz.

·         Cilt tipi

Parfüm seçimi yaparken cilt tipinizin durumuna göre hareket etmeniz oldukça önemlidir. Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerde parfüm kalıcılığı daha azdır. Bu cilt yapısındaki kişilerin daha belirgin ve temel notalara sahip parfümü tercih etmeleri beklentilerini karşılayacaktır. Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerde ise parfüm kalıcılık süresi daha fazladır. Narenciye notalarıyla özdeşleşmiş parfüm tercihleri sizleri memnun edecektir.

·         İlgilendiğiniz kokular

Çevrenizde birçok kişiden parfüm önerileri almışsınızdır. Fakat parfüm kokusu da tenden tene değişebilmektedir. Bu sebeple ilgilendiğiniz koku türlerini belirleyerek karar vermeniz gerekir. Koku ailelerini inceleyerek parfümlerde kullanılan notalara dikkat çekmekte fayda vardır. Parfüm sizi temsil edeceği için mutlaka sevdiğiniz aroma ve esansları göz önünde bulundurun.

·         Tester parfümler

Parfümün has kokusunu anlayabilmek için sıktıktan sonra yaklaşık 30 dakika beklemek gerekir. Denediğiniz ve beğendiğiniz koku için satıcılardan tester parfüm temin edebilirsiniz. Seçtiğiniz kokunun tester şeklinde olması sizleri yanılgıya düşürmesin. Koku olarak aralarında bir fark olmayacaktır. Güvenilir satıcılar aracılığıyla satın almakta fayda vardır.

·         Zaman ve mekan

Her mevsimde tek bir parfümü kullanmak bazen hoşnut etmemektedir. Yaz mevsimlerinde ağır kokulardan ziyade daha hafif ve çiçeksi kokuları tercih edebilirsiniz. Kış mevsimlerinde ise daha yoğun ve keskin kokuları tercih ederek uyum sağlayabilirsiniz. Kullanacağınız parfümün gittiğiniz mekanlara da uyması önemlidir.

·         Sıcak nabız bölgeleri

Kendi kokunuzu bulmak için parfümlerin nabız bölgelerine yakın yerlere temas etmesi gerekmektedir. Dirsek ve bilek içleri, kulak arkası ve boyun gibi sıcak bölgeler parfüm kokusunun en iyi şekilde ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Parfüm testi yaparken maksimum 3 farklı kokuyu deneyin.

Orijinal Parfüm Önerileri

Koku hafıza ile daima ilişki içerisindedir. Bu güçlü bağlantı sayesinde bir kokuyla hatırlanmanız an meselesidir. Yeni bir parfüm almaya karar verdiyseniz doğru yerdesiniz. Şişe ve kokularıyla popüleritesini yitirmeyen bayan parfüm seçeneklerini sizler için bir araya getirdik. Verilen liste arasından size en uygun olana karar verebilir, uzun süre kalıcı etkisiyle gün boyu enerjik hissedebilirsiniz. Bu parfüm markaları beklentilerinizi karşılayacak ve sizleri tatmin edecektir.

·         Victoria’s Secret Bombshell

Her döneme damga vurmuş, gündüz ve geceye uyum sağlayan önemli parfümlerden birisidir. Bıraktığı etkiyle kadınların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Dünyada birçok kadın tarafından tercih edilmesinin en önemli sebebi notaların uyumu ve hissettirdiği duygudur. Çiçeksi, meyvemsi ve oryantal notalarıyla bomba etkisi yaratan Victoria secret kalıcılık hususunda da oldukça iddialıdır. Sıkıldığında baymayarak daima tazeliğini hissettiren bu parfüme sizler de şans verebilirsiniz.

·         Versace Crystal Bright Absolu

Versace koleksiyonu içerisinde kendini belli eden bu parfüm kadınlar arasında sıklıkla tercih edilmektedir. Manolya, nilüfer çiçeği, amber, şakayık ve çeşitli misk aromalarıyla tenlerde etki bırakacaktır. Yoğun ve canlı bir kokuyu temsil etmektedir. Çekici, enerjik ve cezbedici özelliklerin ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Sizler de bu parfümle baş döndürmeye hazır olun.

·         Chloe Signature

Tam bir çiçek bahçesini andıran bu koku yaz aylarının bir numarası haline gelmiştir. Bayan parfüm çeşitleri arasında daha freş ve çiçeksi yapısıyla tercih edilmektedir. Hafif kokusuyla uzun süre kalıcı etki bırakmaktadır.

·         Calvin Klein Deep Euphoria

Deep Euphoria, sofistike yapısıyla zamanın ötesine geçmeyi başarmış parfüm önerileri arasında en çok sevilen türlerden biri haline gelmiştir. Çekici ve bir o kadar da feminen kadınlara hitap eden bu koku notalarında baskın olarak siyah gül, sardunya ve beyaz biber etkisini ortaya çıkarmaktadır.

·         Paco Rabanne Lady Million

Klasikleşmiş fakat beğenisinden hiçbir şey kaybettirmeyen bu parfüm kadınlar arasında ilgi odağıdır. Göz kamaştırmak ve zekanızdan söz ettirmek istiyorsanız bu parfümü kullanarak ortaya çıkmanız mümkündür. Tutkulu notalarıyla da tenlerde belirecek, uzun süre kalıcılık sağlayacaktır. Orijinal tester parfüm şeklinde de satılarak daha uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

·         Lancome Idole Aura

Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri hafızalara kazınan ve kokusuyla cezbeden parfüm çeşitlerinden biridir. Çiçeksi ve bir o kadar da ten kokusuna adapte olabilecek bu parfüme koleksiyonlarınızda yer verebilirsiniz. Tuz gülü, vanilya ve yaseminin baskın notalarıyla harmanlanmış bu koku orijinal parfüm önerileri arasında her daim yerini koruyacaktır.