Sahte ve Gerçek Parfümler

01-12-2021

Kalıcı Parfümü Anlamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalıcı parfümler vücutta durduğu sürede değişime uğrarlar. Çünkü parfümlerin hepsinin notası vardır. Kalıcı parfümler, ilk yarım saatte canlıdır ve taze kokular verir. Zaman içinde kokusu daha da derin olur.

Kalıcı parfümler vücutta kaldıkça kokuları değişmez. Sahte ve kalitesiz olan parfümler uzun süre vücutta kalırsa da kokuları bozulur.

Kalıcı parfümler bir şekilde su ile temas ettiğinde kokusu bozulmaz.

Kalıcı parfümleri çoğunlukla EDP sınıfında görürüz. Yoğunlukları yüksek olduğu için kalıcılıkları da daha uzun sürer.

Kalıcı olan parfümler daha yoğun kıvamlı olur, elle dokunulduğunda da daha az akışkan bir kıvamları vardır. Tester parfüm bu kategoride ele alınır.

Orjinal parfüm, kalıcılığı piyasadaki en uzun olanıdır. Büyük firmalar orjinal parfüm üretimi yaparken 8 veya 10 saat kalıcı olmasına özellikle dikkat ederler.

 Oldukça kaliteli bir biçimde hesaplandıktan sonra geliştirilen orijinal parfümler, ideal kalıcılığı kullanana sağlayarak maksimum memnuniyet de verir. Aynı zamanda orijinal parfümlerin kalıcılıklarına kısıtlamalar gelebilir. Bu kısıtlamanın sebepleri de vardır:

Parfümün zamanla vücutta oluşmuş olan kötü kokularla birleşmesinin de önlenmesi

Parfüm değiştirilmek istenince kolaylık sağlanması

Parfümün Kalıcılığı Nasıl Anlaşılır?

 Daha uzun süre kalıcılığı olan parfümler genellikle EDP kategorisinde yerini alır. Bu parfümler en yoğun olanlardır. Yüze 15 ila 25 arasında alkol ve su içeriği olan EDP parfümler doğal olarak daha keskin kokulara sahiptir. Orijinal parfümlerin kalıcılıkları bakımından en uzun süreli olanları EDP parfümlerdir.

 Üzerinde EDC yazan parfümler için ise, en az yoğun parfümler ve dolayısıyla da en az kalıcı parfümlerdir deriz. EDC parfümler yüzde 2 ila 4 oranında konsantrasyona sahiptir. Bu yüzden daha az kalıcıdır. Ancak koku hassasiyeti olan kişiler için idealdir.

 Kalıcı Parfüm Kullanmak Niçin Önemlidir?

 Kalıcı parfüm kullanmanın en önemli sebebi daha uzun süre parfüm sıkma ihtiyacı duymamaktır. Kalıcı parfümler tek sıkmada bile etkisini oldukça gösterdiğinden aşırı sıkmak gerektirmez.