Acqua Di Parma Colonia Intensa EDC Ünisex Parfüm

22-05-2021

Aromatik ve ferah Akdeniz şipresi! italyan şıklığının ve karizmasının merkezine yolculuk yaparsak hiç kuşkusuz İtalyan şıklığının sembollerinden birisi olarak karşımıza çıkar Acqua di Parma. Acqua di Parma’nın Colonia’sı oldukça popüler ünisex bir koku olarak, Cary Grant’ten David Niven’e, Ava Gardner’dan Eva Turner’a ve Audrey Hepburn’a kadar birçok ünlünün kullandığı bir parfümdür.

Parfüm klasiklerinden sayılan Coloina, geçmişten gelen ününü ve klasik tarzını günümüzde de koruyor.  Halen daha ünlülerin tercih ettiği bir parfüm olarak dikkat çekiyor. Eva Chow, Isabella Rossellini, Kate Moss, Sandra Bullock, Sharon Stone gibi günümüz ünlülerinin de seçimi Acqua di Parma’nın Colonia’sı. 

Acqua Di Parma Colonia Intensa; 1916 yılında piyasa sunulan Parma’nın Colonia’sının, yenilik kazandırılmış hali olarak “Colonia Intensa” olarak 2007 yılında parfüm dünyasına sunuldu. Ünlü Colonia’nın yaklaşık doksan bir yıl sonra Intensa isimli yeni versiyonu oldukça etkileyici olarak karşılandı ve dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Parfümün tasarımını sektörün iki önemli ismi Alberto Morillas ve Francois Demachy yapmış. 

Acqua Di Parma Colonia Intensa Parfüm Özellikleri

Acqua Di Parma Colonia Intensa EDC içeriğinde deri notaları, zarif ve sofistike olup yoğun bir kokudur. 

Üst Notaları: bergamut, portakal, biberiye.

Orta Notaları: yasemin, gül, lavanta, sedir, verbana.

Alt Notaları: beyaz(sentetik) misk, amber, silhat, kabe samanı, sandal ağacı.

Acqua Di Parma Colonia Intensa EDC geleneksel şipreleri andıran üst notalarda tuzlu ve ferah bergamot ile Akdeniz otlarının nefis harmanı ile bergamot, karabiber ve sicilya limonunun geleneksel narenciye notaları ile açılmaktadır. Colonia Intensa’nın orta kısımlarına geçildiğinde ferah turunçgillerin etkisi güçlüce devam ederken, ek olarak baharatlar bu harmoniye katkı sağlamaktadır. Kimyon, kakule ve karanfil gibi tatlı baharatlar ağırlık yapmadan kokuya hava katmaktadır. 

Kapanışı misk, sedir ağacı ve deri ile yapan unisex parfüm de duyular, tazelik ile birlikte baştan çıkarıcı bir özelliktedir. Her mevsim tercih edilebilir bir koku olmakla birlikte Akdeniz sahillerinin etkisini hissetmek için İlkbahar-yaz için daha uygun gibi görünüyor. Yazın sıcak ilkbaharın tatlı ılık havasına ferah bir katkı sağlayabilir.