Parfüm Kullanımında Bilinmesi Gerekenler

21-01-2021

 

Parfümlerin içeriğinde yer alan esans bazlı kokular, kişinin ten rengine göre değişiklik gösterir. İnsanların ten rengi ve ten sıcaklığı parfümün kalıcılığını etkileyen temel noktalar arasında yer almaktadır. Parfüm seçimi yaparken, kokunun içeriğinin bilinmesi gerekir. Ve üst ve alt noktalarda bırakacağı etki parfümün etkisi ve kalıcılığını yansıtır.

 

 Ten Rengine Göre Parfüm Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

 

 Tester parfüm seçenekleri, her alanında geniş bir koku yelpazesi sunmaktadır. Aynı parfüm içeriği her insanda farklı etki yaratacağı için, parfüm seçimi yaparken parfüm içeriğinin ten ile uyumlu olması gerekir.

 

 Beyaz tenli ve sarışın insanlar için, genellikle vanilya kokusu ağırlıklı olarak; hanımeli, yasemin, vanilya çiçeği, portakal çiçeği, nar çiçeği, incir yaprağı, bergamot, nane ve buna benzer kokular ön plana çıkmaktadır. Misk ve amber kokuları ile çiçeksi kokular birleştiğinde kalıcılık oranı yükselmektedir.

 Tester kadın parfüm seçeneklerinde, beyaz tenli kadınların ciltleri daha kuru olduğu için çiçek ve meyve kokularının tercih edilmesi kokunun kalıcılığını arttırmaktadır.

 

 Meyve kokuları genellikle yaz aylarında en çok tercih edilen kokular arasında yer almaktadır. Yaz aylarında tercih edilen meyve kokuları arasında; limon, portakal, çilek, nane, ve mandalina yer almaktadır. Bu meyve kokuları, genellikle tester erkek parfüm seçeneklerinde yer almaktadır.

 

 Esmer tenli kişilerde, baharatlı kokular parfüm kalıcılığını arttırmaktadır. Sandal ağacı ve sedir ağacı kokusu baharatlı ve aromatik parfümlerde sıklıkla tercih edilen kokular arasında yer almaktadır.