Parfüm Türleri

21-01-2021

Tester Parfümler

 

 Tester parfüm, orjinal olarak üretilen parfümleri kullanıcılara tanıtmak amacı ile üretilmiştir. Orjinal parfümlere göre daha az gramda olan ve test amaçlı kullanılan tanıtım parfümleridir. Tester parfümlerin şişeleri orjinallerine göre daha küçüktür. Genellikle 80\100 mililitre hacimdedir. Çoğu firma sadece tanıtım amacıyla ücretsiz olarak dağıtır.

 

 Şişenin ya da paketin dışında tester yazısı bulunur ve bu yazı ücretsiz olduğu anlamına gelir. Tester parfümlerin içeriğinde ya da paketlenmesinde herhangi bir kusur yoktur. Firmanın reklam amaçlı ürettiği parfümlerdir. Bazen tester şişeleri kullanıcılara dağıtılır, bazen belirli mağazalarda kişilere sadece bir kullanımlık hak verilir.

 

Outlet Parfümler

 

 Outlet parfüm, tester parfümler gibi orjinal olan parfümlerdendir. Outlet olmasının nedeni parfümün üretimi esnasında herhangi bir hata oluşması değildir. Ancak şişelenme ve paketlenme aşamalarında hata oluşmasıdır. Şişedeki ya da paketteki özürden dolayı outlet olan parfümler orjinallerine göre daha ucuz fiyatlara satılır. Ancak tester parfümler gibi ücretsiz değildir.