Parfüm Kullanımı

31-12-2021

 Parfüm Nasıl Seçilir?

 

 Parfüm her hava koşulunda ve her tende farklı kokabilen bir üründür. Bu nedenle kişilerin kendilerine göre parfüm seçerken mutlaka kendi tenlerinde denemeleri ve daha sonra alışveriş yapmaları gerekir. Parfüm seçmek için öncelikle nasıl kokular sevildiğinin belirlenmesi ve notalara karar verilmesi gerekir.

 

 Yağlı ve kuru cilt tiplerine göre bile parfümlerin kalıcılıkları ve kokuları değişiklik gösterir. Zevklerin yanı sıra parfümlerin hangi mevsimde kullanılacakları da oldukça önemlidir. Yaz aylarında daha hafif kokular kullanılırken kış aylarında daha ağır ve baharatlı parfümler tercih edilebilir. Parfüm almadan önce tester parfüm denemek de en doğru kararlardan biridir. Parfümlerin testerlarını deneyerek daha kolay bir şekilde karar vermek mümkündür.

 

 Tester Parfüm Nedir?

 

 Tester parfümler kullanıcılara parfümleri denemeleri için verilen küçük şişelerdeki parfümlerdir. Bu şişeler küçüktür ve içerisinde yalnızca birkaç kez sıkılacak kadar parfüm bulunur. Tester parfümler sayesinde birçok kişi parfümleri satın almadan o kokular hakkında bilgi sahibi olurlar.

 

 Müşteriler genelde parfüm almadan önce testerları olup olmadığını sorar ve parfümü denedikten sonra bir düşünceye sahip olur. Mağazalarda tüm parfümlerin testerları vardır ve isteyen kişilere parfümlerin kokuları denetilir. Her parfüm her tende farklı koktuğundan parfümleri denemek için bileğin iç kısmına sıkmak ve birkaç dakika geçmesini beklemek gerekir.

 

 Tüm orjinal parfüm seçenekleri daha fazla tercih edilmektedir çünkü daha kalıcı oldukları bilinmektedir. Bütün parfümlerin orjinalleri olduğu gibi sahteleri de bulunmaktadır bu nedenle parfüm satın alırken buna dikkat etmek gerekir.

 

 Kalıcı Parfüm Nasıl Anlaşılır?

 

 Parfümlerin üzerinde EDP yazması daha kalıcı olduklarını göstermektedir. EDT olan parfümler EDP parfüme göre daha az kalıcıdır ve bu nedenle birçok kişi EDP parfüm tercih eder. EDP parfüm kalıcı parfüm olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda hem orijinal olup hem EDP olan parfümler daha kalıcı olmaktadır. Parfüm satın almadan önce denemek ve kalıcılığını test etmek gerekir. Parfümler her tende farklı koktuğu gibi her tende kalıcılık süreleri de farklı olmaktadır.