Kokuların Harmonisi

16-01-2023

Kokuların Harmonisi

 

İnsanlar beş temel duyuya sahiptir. Bu duyulardan en hassas olanı kokudur. Kokuların zihinde bıraktığı etkiler oldukça farklıdır. Kokular anılarla ilişkilendirilir. Duyulan her koku başka bir anın hatırlatıcısı olabilmektedir. Bir kokuyu algıladığımızda iyi veya kötü herhangi bir anıyla ilişkilendirmek mümkündür. Koku denildiğinde akla birçok faktör gelmektedir. Ama bunların iyi olanlarından başlamak gerekir.

 Bu iyi faktörlerde deodorant, orjinal parfüm, yumuşatıcı, deterjan, krem vb. birçok üründür. Günlük hayatınızda çok fazla ortama ve insana maruz kalırsınız. Güzel kokan insanlar ve ortamlar insanın huzur bulmasına yardımcı olur. Parfümeri de bu ortamlardan biridir. Parfümlerin o muhteşem kokularının ezgisinde kaybolmak isteyebilirsiniz.

 

Parfüm Nedir, Nasıl Yapılır?

 Parfüm, güzel kokuların harmanlanmasıyla ortaya çıkan bir üründür. Yağ, alkol ve su gibi maddelerin birleşmesiyle ortaya çıkarılan sıvıdır. Bitkilerden, çiçeklerden elde edilen esansların karışımıyla oluşturulur. Aroma sabitleyici ve kokulu uçucu yağlarında birleşimiyle daha cazip bir kullanıma getirilir.

 Süslü, şekilli, renkli şişeler süslenerek daha göz alıcı hale getirilmektedir. Parfümler, kötü kokuları bastırmaya, güzel kokuları etrafa yaymaya yardımcı olmaktadır. Tabi en önemlisi parfümlerin orjinalliğidir. Sahte üretim olanlar sağlık açısından ciddi derecede zararlıdır.

 

Kalıcı Parfümler Nasıl Anlaşılır?

Parfüm tercihi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Ama herkes ortak isteği kokularının kalıcı olmasıdır. Doğru parfümü tercih ederek gün boyu misler gibi kokabilirsiniz. Parfümlerin etiketlerine bakarak kalıcı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Etiketlerde parfüm içeriği ayrıntılı olarak aktarılmaktadır.

 Üç farklı kalıcılık seviyesi vardır. Bunlar; EDP, EDT ve EDC olarak sınıflandırılmaktadır. Parfümün etiketinde Eau De Parfume yani EDP yazısı varsa kalıcılık en yüksek seviyededir. Kullanılan esanslar fazla anlamına gelmektedir. EDT seviyesindeki parfümlerin ise kalıcılığı biraz daha azdır. Yani yoğunluğu azaltılmıştır. En düşük kalıcılık seviyesi ise EDC yazan parfümlere aittir.

 

Parfüm Çeşitleri

 Birçok parfüm çeşidi bulunmaktadır. Tercih edebileceğiniz parfümler mevsimlere ve kişisel tercihlere göre değişmektedir. Kullanacağınız zaman ve ortama göre de değişik kokular tercih edebilirsiniz. Parfümler yoğunluk derecelerine göre EDP, EDT, EDC ve saf koku olarak sınıflandırılmaktadır.

 İçerisinde kullanılan çiçek esansı, kokulu uçucu yağlara göre de tercih sınıflandırılması yapılmaktadır. Sadece kadın, sadece erkek ve unisex olarak üretilen parfümlerde bulunmaktadır.

 

Etkili Parfümler

 Etkili parfüm denildiğinde akla ilk gelen afrodizyak etkisidir. Bunun anlamı ise içerisinde feromon maddesi bulundurulmasıdır. Feromon maddesinin, insanda aşk ve cinsellikle bağlantılı olduğu bilinmektedir. Bu tarz parfümler kişinin özgüvenini arttırır ve cinsel istek uyandırır. Birçok erkek ve kadının asıl tercihlerindendir.

 Parfüm kullanmayan insan yok denecek kadar azdır. Herkes güzel ve hoş kokmayı arzu eder. Dolayısıyla günlük hayatta herkesin vazgeçilmezleri arasındadır. En güzel ve en kalıcı parfümlerle siz de kendinizi kokuların eşsiz harmonisine dahil edin.