Ucuz ve Orjinal Parfümler

18-01-2022

 Tester Parfümler Nasıl Dağıtılır?

 

 Distribütörlerden mağazalara olan mal aktarımı yapıldığı esnada müşteri denesin diye olarak tester parfüm gönderilir. Bazı markalar boş tester şişesini alarak yenisini vermektedir. Ortada dolaşan orijinal olan parfümlerden çok replikası var ve çok fazla satıcı müşteriye istenilen parfümü istenilen miktarda satış yapabilir.

 

 Tester Parfüm Daha Kalıcı mıdır?

 

 Tester olan ucuz parfüm ya da parfümlerin daha kalıcı ve esans oranı olarak daha yüksek olduğu bir yalandır. Piyasadaki bütün parfümlerin üretimi standarttır. Tester için ayrı bir formül kullanılmaz. Üretilen bir parfüm formüle sıkı sıkıya bağlı olmak zorundadır. Çünkü yüzde bir eksik ya da fazla esans kokunun profilini tamamen bozar. Bu yüzden ki, EDT bir parfümün EDP versiyonunu çıkartmak isterseniz komple formülü değiştirmek zorunda kalırsınız. Bütün konu, esansı arttırmak kadar kolay değildir.

 

 Tester Parfümler Sahte mi?

 

 Ne yazık ki Türkiye'de tester olarak satışı yapılan parfümlerin tamamına yakını sahtedir. Binde birlik bir riske girmeye değip değmeyeceği de müşterinin kararına bırakılır. Riskli olan ise üreticinin belli olmamasıdır: yani yerli markalı olan bir parfüm alındığında üreticisi belli olur ve Sağlık Bakanlığının da denetimine tabi olan bir ürün alınmış oluyorsunuz. Ancak tester, replika, outlet veya gümrük ürünü ya da adı başka bir şey de olsa bir sahte parfüm alındığında ne şartlarda, hangi içerik ile ürettiği belli olmayan bir ürünü cildinize sıkmış olursunuz.

 

 Orijinal Parfüm Nasıl Anlaşılır?

 

 Gerçek tester parfümler, orjinal parfüm kutularında bulunmazlar. Orijinal olan tester parfümler için ayrı ve özel olarak hazırlanmış bir tester parfüm kutusunda olurlar. Bu kutular orijinal olan parfüm kutularına göre daha gösterişsiz ve sadedir.

 Parfüm şişesinin orijinal şişeyle birebir aynı olması gerekir.

 -Sıkıldığı zaman da acı yahut buruk bir kokusunun olmaması gerekir.

 -Parfümün sıkıldığı yere renk ya da leke bırakmaması gerekir.