Parfümün Kalıcı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

15-12-2021

 Parfümün Kalıcı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 

 Parfüm satın alırken kalıcı parfüm almak herkesin istediği bir şeydir. Genelde orjinal parfüm kalıcı olan parfümdür fakat bazı kokuların daha kalıcı olduğu bilinmektedir. Marka olan bir parfümü alıp kalıcı olmadığını görmek birçok kişiyi üzer. Bunun olmaması için parfümlerin nasıl kalıcılığının anlaşıldığını bilmek gerekir. Parfümlerin üzerinde EDP ve EDT yazıları bulunmaktadır.

 

 Eğer bir parfümün üzerinde EDP yazıyor ise bu parfümün daha kalıcı olduğunu göstermektedir. EDP parfümlerin esans yoğunlukları daha fazla olduğundan kalıcılıkları da fazladır. EDT parfümler sıkıldığı zaman yine güzel kokular verir fakat kalıcılık süresi EDP'ye göre daha kısadır. Aynı zamanda parfümün uygulandığı cildin temiz ve nemlendirilmiş olması da kalıcılığı artıran etkenler arasındadır.

 

 Tester Parfüm Satın Alınır mı?

 

 Genelde tester parfüm alınacak olan parfümlerin denenmesi için kullanılmaktadır. Peki tester parfümler alınır mı? Tester parfüm satın almak güvenilir mi? Ucuz olan tester parfümlere çok fazla güvenmemek ve bu parfümleri satın almamak gerekir. Orijinaline göre daha ucuz olan parfümler daha avantajlı gibi gözükse de kalite sorunu yaşanmaktadır.

 

 Parfümün cilde hasar vermemesi ve tahriş etmemesi için orjinal olarak kullanılması gerekir. Tester parfümün satın alınması çok fazla önerilen bir şey değildir. Tester parfümlerin kokusu da orijinaline göre daha farklıdır. Sıkıldığı zaman aynı kokuyu verse de dikkat edildiğinde farklı esanslara sahip olduğu görülür.

 

 Ucuz Parfüm Nereden Bulunur?

 

 Orijinal parfümlerin fiyatları genelde oldukça pahalıdır. Hem orijinal parfüm kullanmak isteyen hem de yüksek ücretler ödemek istemeyen kişiler vardır. Orijinal parfümleri ucuz satın almak için indirim dönemlerini takip etmek gerekir. Bazı dönemlerde kozmetik ve parfümeride indirimler olur. Bu indirimlerden faydalanarak parfümleri ucuz bir şekilde satın almak mümkündür. Tester ya da sahte parfüm almak yerine kampanyalardan parfüm satın almak daha doğrudur. Bu şekilde ucuz bir şekilde orijinal parfümlere sahip olunur.