Parfümü Nasıl Seçmeli ve Kullanmalıyız?

25-03-2021

Güzel kokmak güzelliğinizin bir parçasıdır. Geçmişten bugüne insan hayatının önemli bir noktasında yer alan parfümler, farkındalıkla kullanılırsa daha çok fayda sağlayarak bizi daha mutlu eder, kendinden daha emin hissetmemizi sağlarlar. 

Biraz ipucu vererek parfümlerinizin kalıcılığını nasıl daha  etkili yapabilirsiniz onlara bakalım istedik....

Hemen herkes genel olarak doğru parfüm der, bu oldukça yanlış bir algı aslında. Çünkü neye göre kime göre doğru...

Esas bakılması gereken beni doğru temsil edecek koku hangisi olmalıdır. 

Oldukça şık ambalajlar, gösterişli oldukça ilginç şişeler ve ünlü isimler o parfümün sizin için doğru olduğunu göstermez. Önemli olan bir parfümün ruhunuza hitap etmesi, üzerinizde bir etki bırakması ve ilk dokunduğu andan itibaren sizi baştan çıkarmasıdır. Hep diyoruz ya hani parfüm imzanız gibidir diye işte o sebeple sizi en iyi anlatan olmalıdır. 

Her cilt tipinin yapısı farklıdır bu nedenle parfümlerin tenle buluştuğu andan itibaren dışarıya yayacakları kokular da farklılık gösterir ve sadece size özeldir.

Öncelikle seçmiş olduğunuz parfümlerin yüzdelik oranlarda içeriklerini bilmeniz doğru zamanlamayla kullanmanız kalıcılığını daha etkili yapacaktır. 

Extrait de Parfüm, yüzde15 ile 40 arası parfüm yağı yoğunluğu olan parfümdür. Teninizde ki etkisi uzun süre yaklaşık 6 saat kadar, tazelemeye ihtiyaç kalmadan devam eder.

  

Eau de Parfum ise öz parfüme oranla daha az kalıcılık sağlar, yoğunluğu daha azdır yüzde 8 ile 20 arasıdır.  Etkisi 5 saate kadar sürebilir. 

Eau de Toilette, yüzde 5-10 esans yoğunluğuyla en hafif koku grubunu oluşturur ve kalıcılık performansı 2-4 saat süreyle çok daha azdır. 

Parfüm seçimi yaparken etiketleri üzerindeki bu detaylı ayrımlara dikkat etmeniz kalıcılığı için önemli olacaktır.

Kokuları Nereye Sürmeliyiz?

Kalıcı bir koku için bir başka önemli nokta da kokuyu vücudunuzun neresine sürdüğünüzdür. Örneğin erkeklerde boyun bölgesi ve omuzlar öncelikli olmakla beraber bilekler ve göğüs kısmı da önerilir. Kadınlarda ise kulağın arka kısmı, boyun ve göğüs bölgesi kalıcı bir koku için en uygun bölgelerdir.

Parfümünüzü mutlaka vücudunuzdan en az 20 cm uzaktan sıkın. Eğer çok yakından tutarak sıkarsanız  parfüm vücudunuzda sıvılaşacaktır.

Parfüm Kullanırken Yapılan Yanlışlar?

Parfüm kullanırken yapılan bazı hatalar ise etkisini azaltabilir. Genel olarak yapılan yanlışlardan biri parfümü bileklerin içine sıkıp bilekleri birbirine sürtmektir. Bu hareket yağ moleküllerini parçalar, parfümü öldürür, kalıcılığını azaltır. Parfümü sıktıktan sonra kendi halinde kurumaya bırakmak doğru olandır. 

Parfüm asla koltuk altına sürülmemelidir. Buraya sürülen parfüm terleme ile hem etkisini kaybeder hem de ortaya kötü kokular çıkmasına sebep olur.

Daima güzelliklerle kalmanız dileğiyle...