Parfümler İle İlgili Bilmemiz Gerekenler

21-01-2021

Parfüm Çeşitleri Nelerdir?

 

 Herkesin bütçesine göre seçtiği parfümler vardır. Bazı insanlar parfüm içeriğini az tercih eder ve bundan hoşlanır. Bazı insanlarsa parfüm içeriğini yüksek dozda ister. Beklentiler yönünde çeşitlerde fazlalaşmıştır zamanla. Orjinal parfüm, outlet parfüm, tester parfüm olmak üzere üç çeşit parfüme piyasada ulaşmanız mümkündür.

 

 Orjinal parfüm; kokunun yoğunluk gösterdiği ve gerçek parfümlerdir. Tester parfüm; orjinale yakın kokuya sahip ayırt edilemeyecek kadar belirgin kokuya sahip olan parfümlerdir. Bazı yerlerde satılmaz bazı yerlerde ise sınırlı sayıda satışa sunulabilir. Outlet parfüm ise ucuz fiyatlı ve hatalı parfüm şişelerine sahiptir. Tercihinize göre almanız uygun olacaktır.

 

Parfümlerin Zararı Nedir?

 

 Parfümlerin zararı olabilir. Alerjik reaksiyon gösteren bünyelerde, çoğu zaman tahriş ve kızarıklılığa sebep olabiliyor. Alerjinizin hangi maddeye veya maddelere olduğunu bildiğiniz zaman kendi parfümünüzü oluşturabilirsiniz. İçerik kontrolleri yaparak sağlığınızda dikkat etmiş olursunuz. Tester parfümler bu noktada önemli rol oynar.

 

 Hem küçük hem de bütçenizi zorlamaz. Ancak, parfüm alırken eğer alerjiniz varsa bunu belirterek parfüm seçmenizde fayda vardır. Alerji gösteren bünyelerin daha çok orjinal parfüm kullanmaları iyi olacaktır. Risk azaltılmış olur. Astım ve solunum yolu rahatsızlıkları olan insanlarında yine doktora danışarak almaları uygun olacaktır.