Parfüm Üretimi Nasıl Yapılır?

21-01-2021

Parfüm ve El İşçiliği

 

 Bir ürün üretirken verilen emek o ürünü yücelten en önemli faktörlerden biridir. Eski zamanlar da toplanan bitki ve özlerin el emeği ile kokusu çıkartılarak parfüm yapılmaktaydı. El işçiliğinde oldukça zorlu süreçleri olan parfüm üretimi günümüzde ise kendini fabrikalara ve imalathanelere bırakmıştır.

 

 Gelişen teknoloji ve bilim sayesinde kimya laboratuvarlarında yapılan güvenli çalışmalar ile örnekler oluşturularak, parfümün direkt olarak seri üretimine başlanmaktadır. Daha sonra alıcısıyla buluşan parfümlerin seçimi daha kolay olması açısından tester parfüm kullanılmaktadır. Tester kadın parfüm ve tester erkek parfüm ürünlerini ilgili mağazalarda bulabilir ve kendinize ait o özel kokuyu da seçebilirsiniz.

 

 Parfüm Üretimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

 

 Öncelikle iş sağlığı ve güvenliği parfüm üretiminde her şeyden önce gelmektedir. Parfüm üretimi yapılarken zararlı reaksiyonlara sebep olabilecek bazı maddeler kullanılmaktadır. Bu yüzden parfüm üretiminin mutlaka uzman kişiler ya da firmalar tarafından yapılması ve doğru bileşenlerle hazırlanması gerekmektedir. Gerekli teçhizat ve ortam ayarlandıktan sonra üretimine başlanan parfüm, genellikle kamuoyunun ve alıcının tercihlerine göre üretiminde değişiklik göstermekte ve çoğunluğun tercih edebileceği şekilde üretimlerine devam etmektedir.