Parfüm Seçiminde Dikkat Edilecekler

21-01-2021

 Parfüm Seçimi

 

 Kokuyu kendi teninizde deneyerek almak önemlidir. Başka birinde duyarak beğendiğiniz bir markayı almak doğru değildir. Unutulmaması gereken aynı parfüm her tende farklı kokular haline gelebilmektedir. Bu sizin teninizle alakalı bir durumdur. Mutlaka ürün alınırken tester parfüm kullanılmalı ve bir süre beklenmelidir. Uygulama kan dolaşımın olduğu iç bilek gibi kısımlarda denenmelidir. Bunun nedeni sıcaklığın etkisi ile Uygulanan parfüm bir süre bekletildiğinde ana notaları ortaya çıkacaktır. Parfüm seçerken mutlaka bu şekilde test edilmelidir.

 

 Ayrıca yaz ve kış dönemleri de parfüm seçiminde önem taşımaktadır. Yazın daha hafif kokular tercih edilmelidir. Sıcağın etkisi ile etkili kokusu olan bir parfüm ağırlaşabilir. Bu da güzel kokmak yerine istenmeyecek şekilde kokmaya neden olabilir. Tüm bunların yanı sıra orjinal parfüm kullanmak da önemlidir. Fakat parfüm fiyatlarının yüksekliği ekonomik olarak engel olabilmektedir. Bu gibi durumlarda outlet parfüm tercih edilmelidir. Bu ürünler küçük defolar taşıyan orjinal formüllü ve markaya ait parfümler olmaktadır.

 

 Orjinal üründen tek farkı fiyatlarının daha ekonomik olmasıdır. Bu nedenle de en çok tercih edilen parfümler arasındadır. Tester ya da outlet olsun orjinal formülle üretilen ürünler olmaktadır. Tek farkları fiyat ve şişesi olmaktadır.