Parfüm Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

21-01-2021

Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

 -Öncelikle ister outlet parfüm olsun ister orjinal parfüm, her koku her tende aynı durmaz. Bu nedenle parfüm seçerken dikkat edilmesi gereken unsur kişinin ten yapısına oturup oturmadığıdır. Yani parfüm seçiminde fiyat, önemsiz bir detay olmalıdır. Tabii kişinin bütçesi doğrultusunda.

 - Parfüm seçerken, örneğin bir tester parfüm denerken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur vardır ki, bu da yaştır. Bazı kokular daha kadınsı kokulardır ve bunları oldukça genç veya küçük yaşlardaki hemcinslerin kullanması doğru olmayacaktır.

 - Parfüm seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur, denemek amacı ile teninize sıkmış olduğunuz parfümün anlık kokusu asla kalıcı değildir. Yani kokunun teninizde nasıl durduğunu anlamak için anlık kontrol yeterli değildir, en az 10 dakika kadar beklemek gerekir. Ki eğer vakit varsa bu süreyi 1 saate kadar çıkarmak daha doğrudur. Çünkü parfümün ten ile uyum haline geçmesi 1 saati alacaktır. Bu nedenledir ki alışveriş için dışarı çıktığınızda yapmanız gereken şey, ilk olarak beğendiğiniz parfümü bileğinize sıkarak alışverişinize devam etmeniz, 1 saatin ardından bileğinizdeki kokuyu kontrol ederek alıp almayacağınıza karar vermeniz olmalıdır.