Parfüm Kullanımı Hakkında İpuçları

22-03-2021

Parfümler insanların görünmeyen ama etkileyen en önemli aksesuarlarından. Parfümler güzellik alışkanlıklarınızın vazgeçilmezleri arasında çok hatırı sayılır bir yere sahipler. Parfümünüzden en iyi verimi alabilmeniz için doğru kullanmak oldukça önemli. Bazen de doğru diye bildiğimiz bazı yanlışları yapıyoruz. Bu sebeple biraz araştırma yaparak aşağıda sunduğumuz öneriler ile size yardımcı olmak istedik.

Parfümü Nasıl Sıkmalıyız?

Bileklerinizi boynunuza veya birbirine sürtmek parfümü daha kalıcı yapacak ya da kokunun cildinize daha iyi harmanlanmasını sağlayacak gibi gelse de ünlü burun Francis Kurkdjian'a göre bu oldukça yanlış. Sürtme eylemi parfümün yapısını bozabileceğinden asıl kokunun değişmesine ve kokunun tazeliğinin azalmasına sebep oluyor. Bu yüzden sadece parfümü sıkın ve hiç bir yayma işlemi yapmadan kokunun cildinize oturmasını bekleyin.

Parfümleri Nasıl Saklamalıyız?

Parfümün içindeki kokulu esansiyel yağlar ve alkol kolayca çözülür, bu da kokunun kaybolmasına veya değişmesine sebep olur. Güneş ışınlarına direkt maruz kalan ya da çok nemli bir ortamda duran parfümlerin yapısı hızlıca bozulabilir. Bu sebeple de kokuları değişmeye oldukça müsait olur. Bu yüzden parfümlerinizi kutularında ya da direkt ışık almayan oda sıcaklığında ve mümkünse serin bir ortamda saklamaya özen gösterin.

Parfüm Ambalajı Nasıl Olmalı?

Parfümleri büyük şişelerde almak avantajlı gibi görünebilir.Fakat kullandıkça boşalan şişede biriken oksijen parfümünüzün formülünü bozabilir, bu da avantaj gibi görünen durumu dezavantaja çevirir. Özellikle aynı anda birkaç parfüm birden kullanma alışkanlığınız varsa tek bir şişeyi bitirmeniz uzun zaman alacağından, ufak ambalaj seçimi yapmanız daha doğru olacaktır.

Parfümü Nereye Sıkmalıyız?

Öncelikle parfümün kuru ciltte daha az kalıcı olduğunu belirtelim. Cildinizi nemlendirmeye özen gösterirken bir de kokuyu tüm vücudunuza uygulamaya gerek yok. Parfümünüzü kıyafetlerle örtmeyin, bilekler ve boyun gibi açıkta kalan nabız noktalarınıza parfümü sıkın. Ancak burada dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta var; Eğer sıcak bir iklimdeyseniz cildinizin yüksek ısısı parfümün esansını bozabileceğinden parfümü saçlarınıza veya bir fulara da sürebilirsiniz.

Parfümlerde Kullanılan Sentetikler?

Yüzde yüz doğal parfüm çok güzel gibi görünse de aslında bu çok da pratik olmaz. Misk gibi kendiliğinden aroma yayan doğal yapıtaşları olsa da frezya, leylak gibi bazı popüler parfüm özlerinin aroması doğal yollarla elde edilemeyip ancak sentetik moleküller yoluyla açığa çıkarılabiliyor. Doğal parfümlerin koku seçenekleri limitli olduğundan her türlü sağlık testinden geçmiş zengin bir parfüm seçimi yapmaktan çok da ön yargılı davranmayın.

Parfümü Nasıl Denemeliyiz?

Parfüm denerken, sadece deneme kağıtlarına sıkmak yeterli değildir. Ayrıca bu kağıtlar parfümün cildinizdeki etkisini göstermez. Parfümün gerçek kokusunu denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır.Burada bileğiniz veya parmak uçlarınız tercih edilebilir. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir.

Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir. Teninize sıktığınızda parfümün cilt molekülleriyle temas edince nasıl değiştiğini deneyimlemiş olursunuz, ayrıca da kokunun uzun süre kalıcı olup olmadığını anlarsınız.Parfümü sıktıktan sonra üç dakika kadar bekleyin ki koku vücuda otursun. Aralıkla koklayın ve koku değişim evrelerini izleyin.

Koku Nasıl Daha Uzun Süre Kalıcı Olur?

Parfümün teninizde uzun süre kalmasını istiyorsanız, bunun en kolay yolu cildinizi kokusuz bir nemlendiriciyle nemlendirmek olacaktır. Parfümü bu nemlendirmeden sonra sürerseniz cildinizdeki nem kokuyu hapsedecektir. İkinci bir öneri de, kokuyu aktive eden şey ısı olduğu için nabız noktalarının parfümün en çok yayılmasını sağlayan yerler olduğudur.

Bunlar el bilekleriniz, kulak arkası, dirsek içleri, dizlerinizin arkası ve ayak bileklerinizdir.Aslında parfüm sıkmak için en iyi yer saçlarınızdır diye öneriliyor ama parfümler genelde çok fazla alkol ihtiva ettikleri için saç tellerinizi kurutabilir. O yüzden az miktarda parfümü saç fırçanıza sıkıp, saçınızı bununla taramanız uygun olabilir.

Kalıcılığı uzun süre koruması için bir diğer önemli nokta da, parfümü sürdükten sonra bırakın kendisi kurusun, hiç bir şekilde yaymayın. Böylelikle parfümünüzün ilk tazeliğiyle gün boyu sizinle olduğunu göreceksiniz.

Parfüm Kıyafetlere Sıkılır Mı?

Kıyafetlere sıkılan kokular genellikle uzun süre kalır, hatta yıkanana kadar, bazen yıkandıktan sonra bile. Ama bu şekilde koku değişik bir his bırakabilir. Çünkü olması gerektiği gibi buharlaşamaz. Ayrıca asıl koku teninizin kimyası parfümle birleştiğinde ortaya çıktığı için bundan da mahrum kalmış olursunuz. Yine de istiyorsanız kıyafetlerinize parfüm tabi ki sıkabilirsiniz ama kıyafetinizle beraber mutlaka bedeninizdeki uygun bir bölgeye de mutlaka sıkmalısınız ki kokunuz etkileyici olabilsin.