Outlet, Tester Ve Orjinal Parfümlerin Kalıcılıkları

21-01-2021

Parfümlerin ​​​​Kokusu Zamanla Değişir Mi?

 ​​​​

 Her parfümde alt nota, orta nota ve üst nota bulunmaktadır. Parfüm ilk sıkıldığı anda aldığımız koku parfümün üst noktasını oluşturur ve kısa süre içinde uçup gider. Genellikle turunç kokuları tercih edilir. Orta nota parfümün asıl karakteristiğini belirleyen kokudur. Üst noktanın ardından ortaya çıkar. Orta nota en uzun süre duyulacak olan kokudur. Genellikle çiçeksi kokular bulundurur. Alt nota, orta notanın etkisini kaybetmeye başladığı anda ortaya çıkan kokulardır.

 

 Tester Kalıcılıkları

 

 Mağazalarda parfümlerin denenmesi için kullanılan tester parfum kalıcılık olarak orjinal parfümlerden farksızlardır. Çünkü içerikleri aynıdır. Sadece kimi zaman tester parfüm şişelerin boyutunda farklılık olabilmektedir. Her

 

 

 Outlet Kalıcılığı

 

 Outlet parfüm dış malzemeleri (özellikle şişesi) birtakım hasara uygulamış parfümlerdir. İçerik olarak orjinal parfümlerden hiçbir farkları yoktur. Dolayısıyla uzun süre kalıcılıklarını koruyabilirler.

 

 Orjinal Kalıcılığı

 

 Kaliteli ve orjinal parfüm çok uzun süre etkisini sürdürebilmektedir. Yine de parfümü bileklere, kol eklemlerin, saçlara ve kulak arkalarına uygulamak kalıcığını arttıran faktörlerdendir.