Orjinal Ve Kalıcı Parfüm

28-12-2021

Orjinal Parfüm Nasıl Anlaşılır?

 Birçok parfüm satan yerde farklı farklı kokular bulunur. Özellikle orjinal parfüm satın almak isteyen kişiler bunu nasıl anlayacaklarını araştırmaktadır. Orijinal parfümlerin fiyatları genelde pahalı olur. Daha kalıcı olduklarından fiyatları da fazladır. Genellikle orijinal parfümlerin kokuları birkaç saat içinde ortaya çıkar ve uzun süre kalıcılığını korur. Sahte parfümler ise birkaç saat içinde kokusunu yitirir ve kokusu değişir.

 İnternette de orjnal parfüm sorgulama siteleri vardır. Parfümlerin altında yazan sertifika kodlarından orjinalliğini sorgulamak mümkündür. Pahalı olmasına rağmen daha kalıcı olduğu için birçok kişi tarafından orjinal parfüm tercih edilir. Kampanyaları ve indirim dönemlerini takip ederek pahalı parfümleri de ucuza satın almak mümkündür.

 EDT ve EDP Parfüm Nedir?

 

 EDP Eau De Parfume olarak kısaltmıştır ve bu parfümler yoğunluğu daha fazla olan parfümlerdir. Özellikle kalıcı parfüm almak isteyen kişilerin EDP parfüm tercih etmesi gerekir. Daha kalıcı ve ağır olması nedeniyle genelde yaz aylarında tercih edilen parfümlerdir.

 EDT ise Eau De Toilette kısaltmasıdır ve EDP'ye göe yoğunluğu daha azdır. Esans oranlarına göre adlandırılmış olan bu parfümlerin yoğunlukları nedeniyle farklı kategorileri vardır. EDT ve EDP parfümlerin ikisinde de orijinal parfümler ve sahte parfümler vardır. Parfüm seçerken bir yandan orjinalliğine dikkat etmek bir yandan da yoğunluğuna bakmak gerekir.

 

 Tester Parfüm Ne Demek?

 Parfümlerin kokularını denemek için kullanılan küçük parfümlere tester adı verilmektedir. Her parfümün testerı bulunur ve kokusunu merak eden müşterilere bu şekilde yardımcı olunur. Parfümlerin notalarına bakarak kokuları tahmin edilir fakat tende duruşu farklı olacağından bilek kısmına sıkılması gerekir. Bu şekilde parfüm seçimleri daha sağlıklı bir şekilde yapılmaktadır. Aynı parfümün her tende duruşu farklıdır ve herkeste parfümler farklı kalıcılığa sahiptir. Bu nedenle satın almadan önce tester parfüm denemek gerekir.