Orjinal Parfüm Hakkında Bilinmesi Gerekenler?

21-01-2021

Orjinal parfüm nedir?

 

Parfümler sihirli karışımlardır ve mis gibi yaydıkları kokularıyla hayatımıza güzellik katmak için vardır. Güzel kokuların insanları daha iyi hissettirdiği, temizlik ve ferahlık hissi vererek pozitif etkilediği bilinir. Hatta bir parfüm diyip geçmeyelim daha güçlü ve kendinden daha emin bir duygu bile yaratabilir. Parfüm seçimi yapılırken mutlaka zevkiniz önemlidir fakat ten özellikleri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Orjinal parfümlerin en belirgin özelliği, doğal çiçek ve bitki esanslarından üretilen, kendilerine özel ve genellikle taklit edilemeyen bir kokularının olmasıdır. Sahte parfümler ise orjinal parfüm içeriğinde ki esansları taklit eden sentetik maddelerden üretilir. Biri doğal kaynaklar, diğeri ise sentetik tamamen yapay maddeler.

 

Bir Parfümün Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 

Parfümlerle ilgilenenler bilir bir kavram vardır parfümün “koku notaları” yani koku seviyeleri. Bir parfümün orijinalliğinin anlaşılabilmesi için parfümün ilk sıkıldığı andan uçtuğu ana kadar ki koku seviyeleri en belirgin ayırt edici özelliktir. Orijinal parfümün kokusu ilk sıkıldığı anda kendini belli eder, güçlü ve daha serttir ve genellikle birkaç dakikada yok olur. Parfümün orta notasında ise parfümün asıl vurguladığı koku ortaya çıkar.

 

Parfüm üreticisinin asıl vermek istediği parfümün esas kokusu da budur. Bu koku derinliği açısından daha fazla etki bırakır ve en fazla 1 saat süre ile alınabilir. Parfümün ilk sıkıldıktan itibaren ancak 8-9 saat sonra kaybolan ve tende en kalıcı olarak bıraktığı kokusu ise üçüncü notasıdır. 

 

Bu notada koku diğerlerine göre en hafif olan kokudur.Bir parfümün orjinal parfüm olduğunu gösteren bir diğer gösterge ise belli bir süre sonra kokusunun tamamen hafifleyerek ortadan kalkmasıdır. Sentetik malzemelerden yapılan sahte parfümler ise vücutta daha uzun kalır. Yaklaşık 24 saat gibi uzun zaman kalarak geride bıraktığı iz daha keskin ve rahatsız edici bir koku olur.

 

Orijinal Parfümler Niye Pahalı Olurlar ?

 

Orjinal parfümlerin pahalı olmasının sebebi içeriğinde kullanılan hammaddelerinin pahalı olmasındandır. İyi kalite orijinal parfümlerde tamamen gerçek bitki yağı esansları kullanılır. Bitki yağı esansları bitki çiçeklerinden çok zor elde edilen ve bir gramı için bazen tonlarca bitki çiçeği kullanılması gereken esanslardır ve fiyatları da bu yüzden oldukça yüksektir. İyi bir parfüm içeriği sadece alkol ve bitkisel esanslardan oluşur. Sahte parfümlerin içeriği ise sadece kimyasal malzemeler kullanılarak üretilirler ve bu sebeple fiyatları orijinal parfümlere göre oldukça ucuzdur.

 

İçeriği tamamen kimyasal bileşenlerden oluşan, kalitesiz ve piyasada uygun fiyata satılan taklit parfümler, orjinal parfümler kadar kalıcı olmamasının yanı sıra, cilt hastalıklarından kansere kadar birçok hastalığa sebep olabilirler. Bu sebeple her zaman orijinal parfüm kullanılması önemlidir. Ucuz fiyatlar belki cazip geliyor olabilir ama kaybettiğimizin sağlığımız olabileceği düşüncesi de ne yazık ki oldukça ürkütücü.

 

Orijinal Parfüm Nereden Alınır?

 

Orijinal parfüm satın almak için gümrüklerde ki free shop mağazaları ilk akla gelen bilindik yerlerdir. Gümrük free shop mağazaları doğrudan devlet denetiminde oldukları için buralarda sahte parfüm satılması mümkün değildir. Kozmetik firmaları içinde güvenilirliği kanıtlanmış olan firmalarda orijinal parfüm satın alabileceğiniz yerlerdir. Ayrıca büyük zincir mağazalar, marketler ve parfümeri  mağazaları da orijinal parfüm satın alabileceğiniz güvenilir satış noktalarıdır.