Moda, Trend ve Moda Trendi Hakkında.!

05-05-2021

Moda denildiğinde her ne kadar ilk akla gelen giyim kuşam olsa da sanattan, mimariye, edebiyattan, yeme içme gibi bir çok konuyu içine alan farklı tarzları yansıtan toplumsal genel davranışların ve beğenilerin tümü moda kavramını içine alır.. 

İnsanlar doğası gereği hep beğenilmek ister. Değişiklikler ve yenilikçi tarzlar belli bir süre toplumları etkisi altına alır işte bu moda adı altında yaşanan değişiklikler ve yenilikçi gereksinimlerdir.

Tarihin belli dönemlerinde bulunduğu çağın içinde yer alan belirli stiller kayıtlarda o dönemin modası adıyla anılmaktadır. Moda birçok alandaki değişen, yükselen tercih eğilimlerine referans eden bir sektördür. 

Her ne kadar sadece giyim ve tekstil olarak sınırlamak istenmese de daha çok kişilerin giyim ile ilgili tercihlerine referans eden popülaritesi yükselen genel giyim tarzına işaret etmektedir.

Günümüzde ünlülerin kıyafet tercihleri aslında moda trendlerine yön vermektedir. Bu bakış açısı tüm dünyada bu şekilde karşılanmaktadır. 

Trend Nedir?

Trend; çoğunluk tarafından ilgi çeken ve beğenilen aynı zamanda kullanılan bir konu ya da eşya olarak ifade edilebilir. Türk Dil Kurumuna göre eğilim anlamına gelen trend kelimesi İngilizceden dilimize yerleşmiştir. 

Moda dünyası içinde öne çıkmış ve sıkça kullanılan bir ifade kelimesidir. Trend kelimesi aynı zamanda bir akım halini de ifade edebilir. Günümüzde insanlar üzerinde de trend değerlendirmesi yapılabiliyor. Örneğin popüler bir kişilik için; 

‘’Yaptıkları ile beraber her geçen gün biraz daha trend oluyor.’’ deyimini mutlaka sıklıkla duyabiliyorsunuz. Diğer bir bakışla eşya, giyim vs. gibi konular için de; “Yeni sezonun trend giyimlerini takip etmek gerek.’’ deyimleriyle mutlaka sıkça karşılaşıyor olmalısınız. 

Moda ve trend kavramları, ayrı anlamlara sahip olsa da iç içe geçmiş durumdalar. Günümüzde “moda trendi” olarak birlikte konuşma dilinde kullanılmaktadır.  Örneğin;” İspanyol Paça pantolonların modası geçti”, bu sene “slim fit kesim kotlar çok trend” gibi eşyalar ve nesnel konular üzerinde konuşurken bu terimleri sıkça kullanırken, “Farkında mısın sende artık bu modaya uydun” gibi ifadelerle kişilerin düşünce yapılarını bile bu şekilde değerlendirebiliyoruz. 

Günlük yaşam içinde “artık onun modası geçti, şimdi yeni trend bu ya da şu” gibi terimler artık hayatın bir parçası çoktan oldu bile. Örneklerle belirtmeye çalıştığımız gibi moda ve trend aynı değildir ama birbiriyle de çok ilişkilidir. 

Trend uzun soluklu belli bir zamanla sınırlanamazken, moda süreli ve geçici olabilmektedir. Mesela yazların en çok tercih edilen Bodrum tatili her zaman trend olmuştur ve halen daha da öyledir. 

Hatta Bodrum evleri zamansız bir trendir hep çok beğenilir. Ama yaz için seçilen mayolar bir dönem desenli olanlar moda iken şimdi renkli ve sade olanlar moda olabilmektedir. Yani dememiz şu ki moda kısa süreli ve geçicidir.

Trendin ekonomi, sanat ve tasarım gibi yaşamın tüm alanlarında uzun soluklu önemli etkisi vardır.

Moda Trendi Nedir?

Moda genel kullanımıyla insanların, içinde bulunan belirli bir zaman sürecinde daha çok neyi tercih ettiklerini hangi kesimde neler daha popüler neler daha çok beğenilip tercih ediliyor işte bu da modanın trend tercihlerini belirlemekte. 

Giyimden, aksesuara, parfümden, çantaya, ayakkabıdan güneş gözlüğüne ihtiyacınız olan her şey tüm trend ürünler https://www.kir.com.tr’da.

Moda ve trend kavramlarını bir araya getiren, günümüzün en moda trendi ürünlerine https://www.kir.com.tr sitemizden ulaşabilirsiniz..