Parfüm Çeşitleri Ve Farkları

21-01-2021

Tester Parfümler

 

 Tester parfüm parfüm firmaların müşterilere kokuları denetmek için kullandıkları parfümlerdir. Bu ürünler normal parfümlerin yarı fiyatlarına satılmaktadır. Bu parfümlerde orjinaldir ve hiçbir şekilde kötü bir etkisi bulunmamaktadır. Sağlık açısından da ekonomik açıdan da tüketici için kullanışlı bir üründür. Bu parfümlere outlet parfüm de denmektedir.

 

 Orijinal Parfüm

 

 Parfümler arasında gerçek üretilmiş ve tam boyutunda olan parfümlere outlet parfüm denmektedir. Bu parfümler piyasadan alınmak istenildiği zaman güvenilir ve kaliteli parfümeriden alınması gerekmektedir.

 

 Aralarındaki Farklar

 

 - Tester parfümler küçük boyutlarda üretilir.

 - Outlet parfümlerde orijinal parfümlere benzemektedir. Fakat aralarındaki tek fark outler parfümlerin ambalajlarında kusurlar bulunabilmektedir.

 - Orijinal parfümler normal ve tam boyda üretilir. Şekil olarak en düzgün olanıdır. Fakat diğerlerine göre fiyat açısından daha pahalıdır.

 

 Parfüm Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

 Cilt kokusu herkeste farklıdır. Bu sebeple her parfüm herkeste güzel kokamayabilir. Kişiden kişiye ağır kokabilir. Bunun sebebi ten kokusu ile parfüm kokusunun uyuşmamasıdır. Bu sebeple parfüm seçimi yaparken ten kokusuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi durumda parfüm tende kötü kokma gibi sonuçlar doğurabilir.

 

 Bunun dışında mevsimlere göre de parfüm kokuları farklılık gösterebilir. Yaz aylarında terleme miktarı arttığı için daha hafif kokular tercih edilmelidir.