Kadın – Erkek Parfümleri Neden Farklıdır ?

21-01-2021

En Önemli Faktör; Hormon Etkisi

 

 Aslında çok fazla dikkat edilmese de hormonların etkisi koku taşımada en önemli rolü oynamaktadır. Çünkü hormonlar, vücudumuz kendi kokusu ve ten yapısını oluşturan hayati yapımızdır. Kadınlarda bulunan östrojen hormonu, teni yumuşaklaştırarak parfümlerin daha hafif seçilmesine ve kokusunun daha narin olmasını sağlar.

 

 Erkeklerde ise testosteron hormonu daha aktif olduğundan sert bir deri yapısı ile daha ağır kokuları kaldırmalarına yardımcı olmaktadır. Kendinize ait en kokuyu bulabilmek için tester parfüm kullanımı için yardım alabilirsiniz. Tester bir ürünün denemesi için alıcıya sunulan bir üründür. Hem tester kadın parfüm hem de tester erkek parfüm ile ilgili bilgileri mağazalarda ve parfümerilerde bulabilirsiniz.

 

 Diğer Önemli Faktörler

 

 Bilindiği üzere kadın erkek arasında ki zevk ve estetik anlayışları da oldukça farklıdır. Kadın daha fazla detaya dikkat ederken erkek bütün resme odaklanır. Bu yüzden kadın kokuları yapılırken bu tür kriterlere uyularak kadınlar için daha ilgi çekici ürünler üretilir. Aynı şekilde erkeklerin durumu göz önüne alınarak erkek parfüm üretimi seri bir şekilde yapılmaktadır.