Erkek Parfüm Markaları

16-06-2023

Parfüm, kadınlar için ne kadar önemliyse erkekler için de bir o kadar önemlidir. Erkek parfüm markaları, her döneme damga vuracak kokuları piyasaya sürmektedir. Klasikten moderne, egzotikten oryantale kadar birçok parfüm çeşidini kişilerin beğenisine sunmaktadır. Kullandığınız parfümün karşı tarafa bıraktığı etki kadar size hissettirdiği hisler sayesinde yeni bir kimlik kazanabilirsiniz. Çünkü uzmanlar tarafından sıklıkla söylenen görüşlerin başında beynin koku ile duygular arasında kurduğu ilişki gelmektedir.

Erkek parfümlerinde de 3 farklı nota bulunmaktadır. Parfümü sıktığınızda ilk duyduğunuz koku üst notaya aittir. Orta nota ise tıpkı alt notada olduğu gibi kalıcı parfüm etkisi bırakır. Parfüm markaları arasında tercih edeceğiniz parfümün üç farklı notasının da size hitap ediyor oluşuna dikkat etmelisiniz. Farklı mevsimlere uygun parfüm seçeneklerini değerlendirirken dört mevsime de uyum sağlayan erkek parfümlerini de tercihlerinizde bulundurabilirsiniz. Kadın parfümlerine göre konsantre oranları fazla olan erkek parfüm çeşitlerini incelerken;

·         En yoğun kokuyu veren EDP,

·         Orta derece yoğunluğa sahip EDT,

·         En hafif parfüm çeşidi olan EDC oranlarını göz önünde bulundurabilirsiniz.

Erkek Parfüm Önerileri

Erkek orjinal parfüm türleri kişisel beğeni ve zevklere göre değişkenlik göstermektedir. Fakat ilk çıktığı günden itibaren sevilerek kullanılan, modası hiç geçmeyen parfüm markaları bulunmaktadır. BU parfümlerden herhangi birini kullanarak imajınızı yenileyebilir, özgüveninizi artırabilir ve bulunduğunuz ortamlarda dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. İşte sıklıkla tercih edilen ve farklı tarzlara hitap eden kalıcı parfüm önerileri

·         Bvlgari Man In Black

2014 yılında parfüm sektörüne giriş yapan Bvlgari, erkek parfümleri arasında ön plana çıkmakta ve oldukça sevilmektedir. Maskülen bir havaya sahip olan bu parfüm odunsu ve baharatlı notalarıyla erkeksiliğinizi ön plana çıkarmanızı sağlamaktadır. Hemen hemen günün her saatinde ve her mevsimde rahatlıkla kullanabileceğiniz bu koku imza kokunuz olabilir. Sıkıldığı andan itibaren etkisini rahatlıkla hissettiren Bvlgari Man In Black, kalıcı parfüm olarak da ön plana çıkmaktadır.

·         Calvin Klein Euphoria Intense

2008 yılından itibaren koleksiyonların zengin parçası haline gelmiş bu parfüm kalıcı parfüm önerileri arasında yerini korumaktadır. Odunsu, baharatlı ve oryantal notalarıyla alışılmışlığın dışına çıkarak sofistike etki bırakmaktadır. Gece davetlerine oldukça yakışan bu koku fark yaratmak ve dikkat çekmek isteyenler için oldukça uygun seçenekler arasındadır. Şık ve güçlü görünmek için kombinlerinizi bu parfüm ile tamamlayabilirsiniz.

·         Tom Ford Black Orchid

Erkek parfümleri arasında tercih oranı en yüksek olanlardan biri de Tom ford black orchid markasıdır. Odunsu ve çiçeksi kokunun etkisini bir arada bulmak isteyenler için oldukça ideal olup koku hafızanızda kalıcı etki bırakacaktır. Unisex parfüm olarak da kullanılabilen bu parfüm birçok kadının da kullanabildiği kokulardandır. Sonbahar ve kış aylarına uyum sağlayarak gün boyu sizlere eşlik edecektir.

·         Paco Rabanne One Million

Baharat ve narenciye notalarına sahip olan bu parfüm oldukça şık ve çekici kokuya sahiptir. Şık ve çekiciliğin yanı sıra taze ve ferahlık hissini de içinde barındırarak farklı alanlarda kullanıma uygunluk sağlamaktadır. Kış kokusu yerine ilkbahar ve yaz kokusu arayanlar için daha uygun bir seçim olacaktır. Erkek tester parfüm olarak da bulabileceğiniz bu koku markalar arasında dikkat çekmektedir.

·         Dior Sauvage

En popüler erkek parfüm çeşitlerinden biri olan Dior Sauvage, sofistike bir koku arayanlar için birebirdir. Her bir notanın verdiği his kişilere farklı hisler yaşatmaktadır. Orta notalara doğru yumuşak ve çiçeksi etki bırakırken, alt notalarda kokunun oturarak kalıcılığının arttığını görebilirsiniz. Gündüz kullanıma daha uygun olarak karşımıza çıkan kalıcı parfüm, ofis ve davet ortamlarında rahatlıkla kullanılabilmektedir.

·         Giorgio Armani Code

Kalıcı parfüm önerileri arasında Giorgio armani code markasını görmek mümkündür. Günlük kullanımda, özel günlerde, hediye seçimlerinde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bu koku özenle hazırlanmış ve tasarlanmıştır. Baharatlı, odunsu ve narenciye notalarını içerisinde barındırarak sofistike tarz oluşturmakta ve modernizme ayak uydurmaktadır. Etkili kokusunun yanı sıra orijinal parfüm oluşuyla da erkekler arasında oldukça popülerdir.

·         Jean Paul Gaultier Ultra Male

Ferah ve odunsu koku tercih edenler için en uygun parfümlerden biri olan Jean Paul, iz bırakan parfüm çeşitlerindendir. Bergamot, limon, karanfil, lavanta ve tarçın gibi notalarıyla oldukça zengin çeşitliliğe sahiptir. Kullanıcılar arasında sıklıkla belirtilen özel davet ve gece hayatına rahat adapte olabileceğiniz özelliğiyle de fark yaratmaktadır.

·         Paco Rabanne Invictus

Paco rabanne markasına ait Invictus serisi de erkek koleksiyonlarında sıklıkla yerini alan parfüm çeşitlerinden biridir. İmaj yaratan ve imajınıza yeni renk katan havasıyla da oldukça etkili koku olarak karşımıza çıkmaktadır. Odunsu koku ailesi içerisinde taht kurmuş ve dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir parfüm olmuştur. Günlük kullanıma oldukça uygun olan marka, ofis ve çalışma alanlarında daha fazla kullanılmaktadır. Dünya genelinde de popüler hale gelen parfüm birçok ünlünün de tercihi olmuş, kalıcı parfüm önerileri arasında mutlaka adından söz ettiren hal almıştır.

·         Versace Eros

Yunan tanrısından ilhamını alan parfüm her yaşa ve her tarza hitap edebilmektedir. Birçok erkeğin imza kokusu olmuş ve gün geçtikçe sıkça tercih edilir hale gelmiştir. Odunsu aromasının yanı sıra yeşil elma, nane yaprağı, vetiver, vanilya, sedir ağacı ve amber gibi notalarıyla da ferahlatıcı bir etki bırakmaktadır.