Tester Parfümler Hakkında

21-01-2021

Tester Parfüm Nedir ?

Parfüm kokulu yağlar, aromatik karışımlar kullanılarak elde edilen, insanlara ve ortamlara güzel koku vermek amacıyla kullanılan karışımdır. Parfümler gündelik hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Günümüz şartlarına bakıldığında, fiyatlar açısından oldukça bütçeyi zorlar durumdalar. Durum böyle olunca da tester parfümler kurtarıcı olabiliyorlar. Şimdi tester parfüm nedir, orjinal parfümden ayıran özellikler nelerdir biraz o konulardan bahsetmek istiyoruz

Tester parfümlere bir diğer adıyla deneme olarak kullanılan parfümler de diyebiliriz. Deneme yani tester parfümler, parfüm  firmalarının müşterilerinin satın alacağı parfümlerin kokularını, satın almadan önce deneyebilmesi için özel olarak ürettikleri, orijinal parfümlerin numuneleridir. Bunlar tester parfüm olarak adlandırılır ve bu parfümlerin, satış noktalarında satılan orjinal parfüm ile içeriği tamamen aynıdır.

Tester parfüm ile orijinal parfüm içeriği üretimleri yapılırken esans değerleri, aromatik yansımaları bir diğer tanımla koku notaları tamamen aynı değerlere sahiptir. Koku notaları açısından orjinal ve tester parfümde hiçbir farklılık yoktur.

Parfüm de Koku Notaları Nedir?

Bir parfümün kokusunu yayma aşamalarına o parfümün koku notaları deniyor.Başarılı parfümlerde üç adet nota olması gerekir. Bunlar esansları itibariyle  üst nota, orta ve alt nota olmak üzere 3 farklı esansa ayrılarak incelenir.İlk sıkıldığında net olarak alınan koku, o parfümün üst notasıdır. Bu nota üç ila beş dakika süresinde kaybolur. Parfümün temasını ve karakterini yansıtan kısmı ise orta notadır. Orta nota bir parfümün en önemli kısmıdır, minimum otuz dakika boyunca kokusu etrafa yayılır.Parfümün kalitesini ve kokusunun kalıcılığını belirleyen kısmı ise alt notasıdır. Bir parfüm yaklaşık olarak altı saat boyunca tende kalıyorsa bu onun başarılı bir marka olduğunun en belirgin özelliğidir..

Tester Parfüm ile Orjinal Parfüm Farkı

Tester parfüm içeriklerinin orijinal parfüm ile aynı olduğunu belirtmiştik.Tester parfümlerin şişeleri ile orijinallerinin şişeleri de aynı özelliklere sahiptir. Hiç bir farklılık yoktur. Tester parfümler ile orijinal parfümler arasında ki tek farklılık kutularıdır. Tester parfüm kutuları, orijinal parfüm kutularına göre daha basit ve sade şekilde ambalajlı olurlar..

Parfüm firmaları,, satış noktalarına gönderdikleri orjinal parfümlerin yanında belli sayıda böyle basit  ambalajlı parfümlerde gönderirler.Parfüm firmaları toptan parfüm satışlarının yanında sade ve beyaz kutularda, kapaksız olarak ve şişenin üzerinde "tester" ibaresi bulunacak şekilde tester parfümlerini satış noktalarına gönderirler. Tester parfüm kutularının üzerinde deneme parfümü yani tester olduğuna dair yazılar bulunur.

Firmaların gönderdiği deneme parfümler her satış  noktasında aynı şekilde bulunur.Üzerlerinde bulunan yazılar yabancı dilde olmakla birlikte, markalara göre farklılık gösterebilir. Genellikle; tester, testeur, demoware, demonstrasyon testeur, not for sale şeklinde üzerinde yazı halde olur yada herhangi bir yerine etiket olarak yapıştırılmış olabilir. Tester Parfüm  şişeleri orjinal parfüm şişesi ile aynıdır, şişelerde herhangi bir fark görülmez. Tek farklılık, şişe üzerinde veya şişenin alt kısmındaki etiketlerinde aynen kutunun üzerindeki gibi tester olduğunu belirten yazılardır.

Tester parfüm şişelerinin bir kısmı kapaklı bir kısmı da kapaksız olurlar ve bu durum parfüm markasına göre değişir fakat satış noktasında aynıdır. Yani bir satış noktasında kapaklı olan bir tester parfüm başka bir satış noktasında kapaksız olmaz. 

Tester Parfüm Neden Tercih Edilir?

Tester parfümlerin seçilmesinin en belirgin sebebi fiyatlarının orijinaline göre daha uygun olmasıdır. Bu sebepten dolayı satın alma gücü daha düşük olan parfüm tüketicileri tester olan deneme ürünlerini tercih ederler. İçeriği, kokusu ve kalıcılığı açısından orjinali ile yüzde yüz aynı ve hiçbir farklılığı olmayan, şişeleri de aynı olan bu parfümler niye tercih edilmesin ki değil mi?

Orjinal parfüm şişeleri ile tester parfüm şişeleri arasında ki farkın  sadece şişe üzerinde veya alt kısmında ki etiketlerinde aynen kutusunun üzerindeki gibi tester olduğunu belirten yazıların bulunmasıdır.. Aralarında bulunan tek farkın, sade ambalajı olan tester parfümler uygun bütçeli olarak oldukça elverişli bir alışveriş seçeneğidir.