Tester Parfüm Alınır Mı? Üretilme Sebebi Nedir?

03-05-2021

Deneme ürünleri, parfüm üreticileri tarafından üretilirler ve temin edilmeleri zor bir süreçtir. Tester parfüm, daha uygun fiyatlı ve pratik & ucuz kaplarıyla üretilirler. Kelime anlamı olarak, İngilizceden dilimize düzgün girememiş bir kelime olarak, “deneme amacıyla”, “tanıtım” veya eşantiyon olarak verilmek üzere, üretici tarafından üretilmiş ürün demektir.

Bunun en büyük sebebi parfümeri sektöründeki rekabet ve araştırma geliştirme maliyetlerinin çok yüksek olması sebebiyle, üreticilerin, mevcut üretimlerini orijinal tester parfüm üretimlerini bu alanda kullanmayı tercih etmemeleridir. Kullanım ömründe bir fark bulunmayan tester parfümler, potansiyel müşterilerin parfümü denemeleri ve satın almaları için kullanılan tanıtım ürünleridir.

 Perfüm tester ambalajında temin edenler genelde sosyal medyada influcer olarak tabir edilen, okul ve sosyal çevrelerinde çeşitli ürünlerin tanıtımını yapabilecek ve satışlarını arttırabilecek kişilerle, önemli bayiler ve tedarik zinciri içerisinde yer alan kişiler olmaktadır.

Güzel Kokmak Herkesin Hakkı!

Güzel kokmak insanın kendini iyi hissetmesi ve karşı cinsin dikkatini çekmesinden açısından büyük önem taşır. Özellikle sosyal hayatta iyi kokmayan birinin sadece karşı cinsle değil, hemcinsleri tarafından da olumlu muamele görmesi dünya üzerindeki hiçbir toplumun sosyal normları arasında yer almaz. Aynı zamanda bazı kokular insanların beyinlerini kimyasal seviyede etkileyerek, o kokuyu yayan nesne ve kişilere daha fazla ilgi göstermelerini sağlamaktadır.

Tüm bu sebeplerden dolayı ülkemiz gibi dünyanın birçok bölgesinde temizlik ürünlerine ve güzel kokulara, özellikle parfümlere olan ilgi her sene gittikçe artmaktadır. Parfümeri sektöründeki birçok işletme, her yıl eski ve yeni ürünlerinin tanıtım ve reklamları için çok büyük meblağlarda paralar ödemekte, ancak özellikle ürünle yeni tanışacak kişiler parfüm almadan önce denemek istemektedirler.

Her parfümün her ortamda kullanılamaması, her tenin her parfümün kokusunu doğru yaymaması sebebiyle, parfüm üreticileri satışları arttırmak üzere genellikle birkaç kullanımlık olarak hazırlanan tester parfümlerin üretimine başlamışlardır.

Tester Parfüm Temin Etmenin En Kolay ve Uygun Fiyatlı Yolu Nedir?

Sosyal hayatı sınırlı olan veya maddi gücü yeterli olmayan ancak kendisine özen gösteren bireyler dünyanın her yerinde bu şekilde ambalajlanmış parfümlere yönelmektedirler. Bu da dünyanın birçok bölgesinde orijinal tester parfüm toptancıları sektörünün oluşmasına ve rekabetin doğmasına yol açmıştır.

Peki, göreceli olarak az olarak üretilen orijinal tester parfümlere nasıl ulaşabilirsiniz? Bu sektörde faaliyet gösteren şirketler, parfüm üreticilerinin ellerinde üretim fazlası kalan parfümleri satın alarak müşterilerine satışını sağlamaktadırlar. Bu biçimde, düşük gelir grubunda bulunan müşterilerine ulaşabilme ve tekrar şişeleme ve lojistik masraflarından kurtulmaktadırlar.