Parfüm Kullanma Nedenleri

07-01-2022

Nasıl ki kişinin kıyafeti tarzını yansıtıyorsa parfüm de kişinin tarzını yansıtır.

Güzel kokmak kişiye özgüven kazandırır.

Beğenilen parfüm kokusu ortama olumlu bir enerji sağlar.

Hoş kokmak kişinin kendine değer verdiğini gösterir.

PARFÜM ÇEŞİTLERİ

 Günümüzde çok fazla parfüm üretimi yapılmaktadır. Üretilen bu parfümlerden hangileri orjinal parfüm hangileri değil anlamak oldukça zorlaşmaktadır. Bunu anlamanın yollarından bazıları, orjinal olmayan parfümün kokusun orjinal olana göre bir tık daha ağır kokmasıdır. Bu da koku duyusunda seçici olanların anlayabileceği bir durumdur.

 Ayrıca orjinal olmayan parfüm genellikle kıyafetlerde çıkmayan leke bırakır ve bu da hem kıyafetin ziyan olmasına hem de hem de kötü kokuya sebep olmaktadır. Ayrıca orjinal parfümlerin kalıcılığı da orjinal olmayanla kıyaslandığında oldukça uzun süredir. Aslında orjinal olmayan parfüm kullanıldığında kısa süreli kalıcılıktan dolayı daha sık kullanma ihtiyacı hissedileceğinden maddi olarak zararlı bir durum ortaya çıkmaktadır. 

 Bireyin kullandığı parfüm kişiliğine göre de değişmektedir. Örneğin çok sert mizaclı bireyler genellikle odun ağaç kokularını tercih etmektedirler. Yumuşak huylu kişiler ise genellikle çiçek kokularının baskın olduğu parfümleri tercih etmektedirler. Bu ayrımlar sebebiyle bireyler hediye alırken kişinin mizacını düşünerek kokuyu seçmektedir..

PARFÜMÜN MADDİ DEĞERİ

 Günümüzde kozmetik sektörü oldukça pahalı bir sektör haline gelmiştir. Bu pahalılık birçok kişiyi tester ve ucuz parfüm almaya zorlamaktadır. Oysa ki hem uygun hem de orjinal parfüm almanın da yolları vardır. Bu yollardan bir tanesi gümrük mallarından alınan parfümlerdir. Gümrük mallarından hem uygun fiyatlı hem de orjinal parfüm almak mümkündür. Toptan parfüm alışı yapıldığından da perakende alışından çok daha uyguna geldiği göz önünde bulundurulmalıdır. Kısaca uygun fiyatlı parfüm stoklamak da güzel kokmanın az maliyetli halidir.

 Ayrıca tester parfüm almak da parfüme verilen maddi değerini en aza indirmenin yollarındandır. Tester parfümler genellikle alıcıların denemek ve sonrasında karar vermek için satılan parfümler olduğundan orjinal parfümlerdr ve bu da kişiye orjinal parfüme ulaşma kolaylığı sağlar.