Parfüm

09-11-2022

PARFÜM

Parfümler ve güzel kokular günlük hayatta çok sık kullandığımız kozmetik ürünlerden birisidir. Kadınlar kadar erkekler tarafından da parfüm seçimi oldukça önemli olmaktadır. Erkek parfüm çeşitleri sektörde oldukça çeşitlilik göstermektedir. Özellikle kalabalık ortamlara girildiği zaman parfümlerin kokusunun önemi de oldukça büyü olmaktadır.

 Erkeklerde Parfüm Nereye Sıkılır?

Parfümlerde seçim kadar nasıl kullanılması gerektiği de çok önemlidir. Bu anlamda erkek orjinal parfüm çeşitleri arasında seçim yapıldıktan sonra nereye sıkılacağı ve nasıl kullanılacağı da bilinmelidir. Erkek parfümlerinde kendilerine has yapı ve kokular bulunmaktadır.

 Erkek parfümlerinin doğru uygulanmasının önemi erkekler dışında karşı cins için de çok önemlidir. Bu nedenle erkeklerde parfüm ne kadar doğru uygulanır ise kalıcılığı da o kadar artmaktadır. Parfüm sıkarken dikkat edilmesi gereken nokta yüze sıkılmamasıdır. Özellikle boyun ve el bileklerine sıkılan parfümlerin içerisindeki esanslar da ten ile daha başarılı bir şekilde buluşma sağlanmaktadır.

 Bu şekilde kullanılan parfümlerin kokusu daha iyi hissedilmektedir. Erkeklerde parfümlerin sıkılması gereken yerler arasında ense yanları, kulak arkaları, kolların iç kısımları, göğüs kemiğinin boyna yakın kısmı ve çene kemiği altları bulunmaktadır.

 Parfüm Nasıl Kullanılır?

Günümüzde orijinal parfümler kadar tester parfüm çeşitleri de pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Fakat parfümlerin çeşitleri ve kokuları ile beraber nasıl kullanılması gerektiği de önemli bir konudur. Öncelikle parfümün uygulanacak olan noktalar koku ve kalıcılık açısından çok önemlidir. Cildin daha sıcak olduğu bölgelere uygulanan parfümler notalarının etkisini de ortaya çıkaracağı için kokuyu en iyi şekilde yansıtmaktadır.

 Parfüm mutlaka temiz bir cilde uygulanması gerekir. Bununla beraber saçlara ve kıyafetlere sıkılan parfümlerden yanıltıcı sonuçlar elde edilebilir. Bu nedenle sadece cilde uygulanması istenir. Ayrıca parfüm kullanımında etkili sonuç almak için cilt tipine uygun parfümler seçilmelidir ve seçilen parfümler uygulanmadan önce cildin nemlendirilmesi gerekilir.

Orjinal Parfüm Nasıl Ayırt Edilir?

Günümüzde internet üzerinden yapılan alıverişlerin sayısı artmaya başlamıştır. Bunlardan birisi de parfümlerin satışıdır. Fakat parfümlerde orijinal parfümleri ayırt edebilmek bu anlamda çok önemlidir. Orijinal parfüm şu noktalara dikkat edilerek ayırt edilebilir:

 - Sahte parfümler ciltte alerjiye neden olabilir. Parfümleri alırken mutlaka denenmelidir. Eğer cilt üzerinde kaşıntı veya kızarıklık olur ise o parfümlerin orijinal olmadığı anlaşılabilir.

 - Parfümün şişesinin ve kutusunu detaylı incelenmesi gerekilir. Orijinal parfümlerin şişelerinin altında üretildikleri yer kodlanmıştır. Dış kartın ambalajında hatalı ve eksik yazılar da parfümün sahte olduğunu göstermektedir.

 - Sahte parfümlerin kalıcılığı çok uzun sürmemektedir.

 - Gerçek parfümlerin kokuları birkaç saat içerisinde ortaya çıkar. Bir süre sonra kötü kokan parfümler sahte parfümlerdir.

 Orjinal Parfümde Ne Yazar?

 Orijinal parfümleri sahte parfümlerden ayırmanın en kolay yolu üzerinde yazan yazılardır. Orijinal parfümlerde hatasız ve düzgün yazılar bulunmaktadır. Özellikle orijinal parfümlerin şişeleri tam anlamı ile hatasız olmaktadır. Orijinal parfümlerin hem kutusunda hem de şişesinde seri numarası bulunur. Eğer parfümlerde parfüm kodu yazmıyor ise o parfümün sahte olduğu anlaşılabilir.

Parfüm Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Parfümleri satın alırken dikkat edilecek en önemli nokta yaşın, cilt tonunun ve kişiliğini yansıtan kokuların tercih edilmesidir. Bununla beraber parfüm seçerken şu noktalara dikkat etmek gerekir:

 

 - İlk olarak bileğin iç kısmına sıkılarak az miktarda denenmesi gerekir.

 - Parfümü sıktıktan sonra kokuyu tam olarak anlamak için en az 3 dakika beklemek gerekir.

 - Her insan tenine uygun parfümlerden seçimi yapmalıdır.

 -Koy tenli olanlar baharat tonlarını, beyaz tenli olanlar ise çiçek tonlarını tercih etmelidir.

 Erkek Parfümler

Parfümler kadınlar kadar erkekler için de çok önemlidir. Özellikle karşı cinsi etkilemek için güzel kokular kullanmak erkekler için büyük önem taşımaktadır. Erkek parfümleri doğru kullanmak ve doğru yerlere sıkmak parfümün kalıcılığı için de çok önemlidir. Bu nedenle birbirinden farklı modellerde erkek parfümlerine rastlamak mümkündür.