Orijinal Tester Ve Orijinal Parfüm?

21-01-2021

Herkes güzel kokmak ve kokusuyla etrafındaki herkesi büyülemek ister. Bazen nasıl göründüğünüz ve ne giydiğiniz bile kokunuz sayesinde önemini yitirir. Seçtiğiniz parfümün üst, orta ve alt notalarındaki karışımlar kokunuzun etkileyiciliği hakkında size bilgi verir. Parfümünüzü kişiliğinizle olan uyumunu göz önünde bulundurarak, ferahlatıcı, kışkırtıcı ya da maskülen özelliklerde seçebilirsiniz. Hatta her insanın kendine özel bir ten kokusu vardır ve parfüm seçimi yaparken teninize en çok yakışacağını düşündüğünüz parfümü de tercih edersiniz. Parfüm seçimi yaparken bu kriterler elbette önemli detaylar, ama bunlara eklenecek en önemli detaylardan biri ve belki de en önemlisi cildinizin o parfüme reaksiyon gösterip göstermeyeceğidir. Her koku cilt yapınıza uygun olmayabilir. Bunun için tercihlerinizde ilk dikkat edilmesi gereken şey parfümün orijinalliği ve içeriğidir.

Orijinal Parfüm ile Orijinal Tester Parfüm Arasında Ki Fark?

Tester parfümler;  parfüm üretimi yapan firmaların kozmetik satış yapan zincir mağazalara, parfümerilere müşterilerin seçmiş olduğu parfümü satın almadan önce kokusunu denemeleri için gönderdikleri numunelerdir. Orijinal tester parfümler içerik olarak tamamen orijinal parfümler ile aynıdır, parfüm seçimi yapılmadan önce  onların deneme numuneleridir.Yani şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, bu deneme ürünü Tester Parfümlerde, Orijinal Parfümlerdir...Bu iki özellikli parfümleri yani orijinal tester ile orijinal olan parfümleri birbirinden ayıran özellikler şunlardır.

- Orijinal Tester parfümlerin şişesi ile tester olmayan orijinal parfümlerin birebir aynı olan şişelerinin arasında  herhangi bir fark yoktur.

- Orijinal yani bir diğer deyimle gerçek tester parfümler orijinal parfüm kutularında olmazlar. Bu kutular orijinal parfüm kutularına göre daha basit, gösterişsiz ve sade olarak hazırlanır ve tester olan numune parfümler bu  şekilde satış noktalarına gönderilirler.

- Bu parfüm kutularının üzerinde tester, testeur, demoware, demonstrasyon testeur, not for sale gibi uyarı yazıları  bulunur. Parfüm markalarına göre kutuların üzerinde yazılan yazılar dilleri açısından farklılık gösterebilirler.

-Kutu üzerinde yazan bu uyarı yazıları aynı şekilde orijinal tester parfüm şişesi üzerinde veya alt kısmında bulunan etiketlerde de olur. Onları orijinal tester ya da orijinal parfüm diye ayırt edici en belirgin özellikle de kutu ve şişelerde ki bu uyarı yazılarıdır.

 

Orijinal Tester ve Orijinal Parfüm Nereden Alınır?

Orjinal parfüm kozmetik satan zincir mağazalara veya parfümerilere dağıtımı yapan distribütör firmalar tarafından test ettirilme amaçlı ücretsiz verildiği için satılamaz. Bu satış noktalarının bu tester parfümleri satma yetkileri yoktur. Fakat bazen bu satış mağazaları kapanma durumu yaşarsa ya da ellerinde çok stok kalırsa bu stokları eritmek,  bir nevi sürümden kazanç sağlamak için bunları daha uygun fiyatla satabilirler. Aynı durum tedarikçi distribütör firmalar için de geçerli olabilmektedir. Stokları eritmek amaçlı yapılan bu satış stratejileri, orjinaline göre biraz daha uygun fiyatlı olduğu için parfüm alıcısı tüketicilere avantaj sunmaktadır.

Günümüz şartlarına bakıldığında, parfümler fiyatlar açısından oldukça bütçeyi zorlar durumdalar, durum  böyle olunca da bu şekil satışları kaçırmamak önemli. Günümüzde tester parfüm satan birçok farklı markalarda web sitesi bulunmaktadır. Fakat tester parfüm satışı yaptığını söyleyen bazı bilinmeyen firmalar web sitelerinde gerçek olmayan parfümlerin satışını gerçekleştirmektedir.

Zaten orijinal parfümlerden daha ucuz olan orjinal tester parfümler varken, nerede üretildiği belli olmayan tabiri caizse merdiven altı üretimi diyebileceğimiz,  tester adı altında satılan parfümlere itibar etmeyiniz. Çünkü ucuz ve kalitesiz üretilmiş parfümler cilt sağlığınız başta olmak üzere çeşitli hastalıklara sebebiyet verebilirler. Bu sebepten güvendiğiniz ve tanıdığınız sürekli alışveriş yaptığınız kullanırken hiçbir rahatsızlık yaşamadığınız yerlerden temin etmenizde fayda var.