Edp Ve Edt Parfüm Farkı

22-08-2022

Edp Ve Edt Parfüm Farkı

Günümüzde Eau de parfüm diğer bir adı ile edp, genel olarak edt parfümden çok daha pahalı olmaktadır. Fakat edp parfüm türü çeşidi kullanıldığı zaman olarak giysilerde ya da ciltte çok uzun süre kalıcı olmaktadır. Günümüz şartlarında euu de parfüm sadece kadın kokuları olarak değil, aynı zamanda eau de parfüm erkek kokusunda da giderek çok fazla seçenekler ile satışa sunuluyor. Genel olarak parfüm satın alınacağı zaman edp ve edt parfüm arasındaki farkı merak eder; 2 parfümden hangisini alabileceğimiz konusunda detaylı düşünürüz. Bu konuda birçok kişinin farklı parfüm yorumları bulunmaktadır. Yapılması gereken ise 2 parfüm arasındaki farkları öğrenip, size uygun olan parfümü seçmek olacaktır.

 Edp Parfüm Nedir?

 Edp parfümler kalıcı olmalarının yanında çok güçlü kokulara sahip olmaktadırlar. Bu konuda her kişi de güçlü parfüm kokusundan hoşlanmayabilir, buna bağlı olarak da bu tarz kokuların kesinlikle sıcak havalarda kullanması istenilmez. Ayrıca; edp parfümler çok güçlü kokmayabilir, bazı zamanlar da edt parfümler kadar yumuşak özellikte olabilir.

  Edt Parfüm Nedir?

 

 Eau de toilette parfüm ya da diğer adı ile edt parfüm, parfümeri alışverişlerimizde çok fazla karşımıza çıkan bir seçenek olmaktadır. Aslında tüm parfümler edt parfümün tam ortasındadır. Dolayısıyla edt parfümler genelde edp parfümlerden çok daha uygun fiyatlı olmaktadır. Bunun yanında bir edt parfüm, konsantrasyonu edp parfümden çok daha uygun diye hafife alınmamalıdır. Çünkü kaliteli özellikte olan bir edt parfüm, giysilerin ya da cildin üzerinde 48 saat gibi bir süre boyunca kalıcı olabilir.

Edp ve Edt Parfüm Arasındaki Farklar Nelerdir?

Parfüm türleri olan edp ve edt parfüm farkı nedir? Bu iki parfüm çeşidi arasındaki fark çok açık ve basittir. Bu konuda her şey, parfümün koku konsantrasyonuna ve derinliğine bağlı olmaktadır. Buna bağlı olarak da parfümeri markalarının yaptıkları sınıflandırmalara dayanıyor. Genelde; eau de toilette konsantrasyon oranı % 8 ila 12 aralıklarında olmakta; bir eau de parfüm konsantrasyonu da oran olarak % 12 ila 18 arasında olmaktadır. Fakat edt parfüme karşı edp konsantrasyonları değişiklik gösterebilir. Bu konuda parfümde bulunan koku yağının yüzde oranı çok önemli bir yere sahip olmaktadır. Belirli konsantre oranı sayıları ürüne ya da markaya göre değişiklik gösterse de bir edt parfüm her zaman bir edp parfüme göre daha konsantre olmaktadır. Genel olarak kullanıcı parfüm yorumları her iki parfüm türünün kendine has kokusu olduğu yönünde olmaktadır.