Burçlara Göre Parfüm Seçimi

05-02-2021

Burçlar ve Parfümler, Burçlara Göre Parfüm Seçimi

 

Burçlar günümüzde en çok üzerine konuşulan konulardan. 

 

Her gün burçların yaşantımızı nasıl etkilediği üzerine birçok yorum okur olduk. Merkür ileri gitti, yok geri geldi, yeni ay nasıl etkiler, dolunayda aman şunlara dikkat edin☺️sosyal medyanın en çok ilgi çeken konularından oldu astroloji.  

Bu kadar her şeye etki ediyorsa illa kokunuzda bundan nasibini alıyordur dedik biraz araştıralım istedik. Bakalım burç grupları nasıl kokulardan etkileniyor. 

 

Tenimizdeki kokular aslında bizim kendi karakterimizi yansıtan ve bizi özel kılan kokulardır. Burçların da karakter özelliklerine etki ettiği düşünülürse koku tercihlerini bunları göz önüne alarak yapmak kendinizi daha etkili hissettirecek olur. Eğer bir kişiye parfüm seçimi yapacaksanız burcunu bilerek parfüm seçimi yapmak onu etkilemek açısından işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

 

Burçları Etkileyen Kokular:

 

•Koç: Sedir, manolya, lavanta çiçeği, ıtır, misk.

 

Maceracı, enerjik, cesur, kendine güvenen ve tutkulu Koçlar için; Ralph Lauren 1, Versace "Bright Crystal" veya Christian Dior "J'adore" olabilir.

 

•Boğa: Paçuli, gül, menekşe, şebboy.

 

Kararlı, sadık, güçlü, sabırlı, güvenilir, sevecen, rahatına düşkün Boğalar için; Dolce & Gabbana "Light Blue", Gucci Flora, Miss Dior Cherie uygun olabilir. 

 

•İkizler: Badem, lavanta, sandal ağacı, sümbül.

 

Çok yönlü, esprili, entelektüel, canlı, meraklı, özgür ve fark edilmeyi seven İkizler için; Gucci Guilty ya da DKNY Be Delicious gibi sportif kokular önerilebilir.

 

•Yengeç: Misk, müge, leylak.

 

Ketum, temkinli, koruyucu, geleneksel Yengeçler için; Kendilerini en iyi ifade edecek parfümler Chanel "Coco Mademoiselle", CK "Euphoria" olabilir.

 

•Aslan: Portakal çiçeği, gül, misk, sandal ağacı.

 

Lider, özgür, etkileyici, sadık, sıcak, görkemli, otoriter Aslan’lar için; İssey Miyake "Leau Dissey" ya da Jean Paul Gaultier "Classique" harika seçimler olabilir.

 

•Başak: Lavanta, leylak, limon, paçuli, rezene.

 

Mükemmeliyetçi, zeki, titiz, pratik, analitik, telaşlı Başaklar için; Viva La Juicy veya Calvin Klein Eternity gibi fresh kokuları uygun olabilir. 

 

•Terazi: Gül, menekşe, gardenya, kekik.

 

Sakin kişilikleriyle çevrelerindekilere huzur veren, büyüleyici bir doğallığa sahip, sosyalleşmeyi seven Teraziler için; baharatlı ve egzotik koku seçimi uygun olabilir. Yves Saint Laurent Black Opium önerilebilir.

 

•Akrep: Karanfil, misk, manolya.

 

Biraz gizemli, duygusal, zarif halleriyle dikkat çeken Akrepler için; Este Lauder Bronze Goddess uygun olabilir. 

 

•Yay: Nergis, menekşe, zambak.

 

İyimser, akıllı, huzursuz, sade, etkin, özgür, açık görüşlü Yaylar için;  Michael Kors EDP veya Daisy Marc Jacobs kokuları uygun olabilir.

 

•Oğlak: Kamelya, çam, fulya, akgünlük, lavanta.

 

Esprili, pratik, ihtiyatlı, sabırlı, sadık, gerçekçi Oğlaklar için; Valentina Aqua Fioriale ya da Gucci Envy Me parfümleri uygun olabilir. 

 

•Kova: Menekşe, yasemin, çam, rezene.

 

Meraklı, bağımsız, spontane Kovalar için; Chanel Chance, Kenzo Intense veya Lancome Tresor Lumineuse kokuları uygun olabilir.

 

•Balık: Yasemin, limon çiçeği, zambak, kiraz çiçeği, okaliptüs.

 

Etkileyici, hassas, sempatik, sanatsal Balıklar için; Jimmy Choo Stars, Estee Lauder Modern Muse, Lancome Miracle uygun parfümler olabilir.