Acqua Di Parma Iris Nobile EDP Kadın Parfüm

24-05-2021

Acqua Di Parma Iris Nobile; Muhteşem! Gerçek bir klasik koku, çok kadınsı. İtalyan geleneksel Acqua di Parma kadın kokularının en simgesel kokusu olan Iris Nobile ile sadece en iyisini seçen kadının tarzını yarattı.Acqua Di Parma Iris Nobile EDP, Kendine özgü, sofistike kadının özel kokusu.

Acqua Di Parma Iris Nobile Parfüm Özellikleri 

Acqua di Parma Iris Nobile, Edp formunda 2006 yılında parfüm dünyasına sunuldu. Parfümün tasarımının arkasındaki burunlar bu dünyanın en tanınmış parfümorleri Francis Kurkdjian ve Francoise Caron. Klasik,  zarif ve feminen tasarımıyla narin çiçek kokusu, aromatik İtalyan tarzı. 

Üst Notalar: Yıldız Anason, İris, Bergamot, Portakal ve Mandalina. 

Orta Notalar: Tuberose, Orange Blossom, Mimosa, Ylang-Ylang, Hibiscus ve Cedar. 

Alt Notalar: Vanilya ve Amber. 

İris, bergamot, mandalina, anason,ylang ylang, vanilya, paçuli, meşe yosunu ile muhteşem uyum yakalayan duygusal Iris Nobile. Baştan adeta bir çiçek bahçesi gibi  çok çiçek bir koku. İlk başta kuvvetli ve enerji verici, hemen sakinleşerek miskli, sakin ve pudralı bir kokuya dönüşür. Kesinlikle güzel ve yerinde. 

Bergamot, mandalina ve anasonun taze narenciye üst notaları, zengin iris ve ylang ylang başlangıcıdır; vanilya, paçuli ve meşe yosunu ile canlı ve şehvetli; alt notanın eşsiz ve unutulmaz bir parıltısına sıcaklık ve yoğunluk kazandırmaktadır. Kokuda baskın olan turunçgillere marjinal bir his verilerek odak noktası iris üzerindedir ve oldukça vurgulanmıştır.

Kehribar ve vanilyanın yanı sıra, dip notalarında çarpıcı bir chypre getiren meşe yosunu ve paçuli içerir. İris Nobile biraz pudralı, konforlu ve sıcak notalara sahip oldukça yumuşak bir koku özelliğindedir. Kalıcılığı oldukça başarılı bir parfümdür. Hatta bütün gün üzerinizde tazelik hissiyle oldukça yoğun kalıcılığa sahiptir. Iris Nobile’ın notalarının dengesi çok güzel ve uyumlu bir akışta ilerliyor. 

Koku özellikleriyle oldukça şık bir parfüm. Günün her anı tercih edebilirsiniz. Tercihen özel günler için kullanıma daha uygun gibi görünüm sergiliyor. Pudralı bir koku olmasına rağmen asla boğucu değil. Kesinlikle baymıyor ve rahatsızlık hissi vermiyor. Şişe tasarımı da oldukça sade ve şık. Altın renkli sıvı formu ise parfümün karakteri ile oldukça uyumlu.